Europska liga: Slavia Prag izbacila Leicester, ispali Bayer i PSV, Rebić igrao u remiju Milana

Četvrtak, 25. veljače 2021. 22:59 Napisao/la  SC
Slavlje nogometaša praške Slavije
Slavlje nogometaša praške Slavije

Nogometaši praške Slavije napravili su najveće iznenađenje šesnaestine finala Europske lige izbacivši iz daljnjeg natjecanja Leicester.

Utakmica u Pragu završila je bez golova, uzvrat u Leicesteru prošao je u znaku gostiju koji su preko Provoda i Sime ostvarili izniman uspjeh i izbacili momčad koja još uvijek nije ispala iz utrke za naslovom prvaka u Premierligi.

Podvig su napravili i nogometaši Young Boysa, koji su u Leverkusenu iz daljnjeg natjecanja izbacili Bayer.

Među najveće tragičare šesnaestine finala svakako valja ubrojiti nogometaše PSV-a, koji su u Eindhovenu sve do 88. minute imali osminu finala u rukama, a onda je Koka pogotkom promovirao Olympiacos.

Dejan Stanković moći će se pohvaliti da kao trener nikad nije izgubio od Milana, njegova Crvena zvezda i u uzvratnom je susretu izvukla remi, ali momčad Stefana Piolija ide dalje zbog više golova postignutih u gostima.

Zlatan Ibrahimović nije bio u startnoj postavi, u igru je ušao u nastavku, kao i Ante Rebić.

Real Sociedad, suparnik Rijeke u grupnoj fazi Europa lige, od plasmana u osminu finala se oprostio još u prvoj utakmici, u uzvratu na Old Traffordu sačuvali su mrežu netaknutom.

Uzvratne utakmice 1/16 finala Europske lige: Milan - Crvena zvezda 1:1 (2:2) (Kessie 9-11 m/El Fardou 24), Club Brugge - Dynamo Kiev 0:1 (1:1) (Buyalskyy 83), Leicester - Slavia Prag 0:2 (0:0) (Provod 49, Sima 79),  Leverkusen - Young Boys 0:2 (3:4) (Siebatcheu 48, Fassnacht 86),  Manchester Utd. - Real Sociedad 0:0 (4:0), PSV - Olympiacos 2:1 (2:4) (Zahavi 23, 44/Koka 88), Roma -  Braga 3:1 (2:0) (Džeko 24, Perez 75, Mayoral 90+1/Cristante 88-ag).
* u zagradama rezultati prvih utakmica

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.