EUROPSKA LIGA

Slaven Belupo pobijedio Athletic Bilbao

Četvrtak, 09. kolovoza 2012. 20:33 Napisao/la  SC

Slaven Belupo - Athletic Bilbao 2:1. Koprivničani nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak 1:3 iz prve utakmice

 

 

 

SLAVEN BELUPO - ATHLETIC BILBAO 2:1

Uzvratna utakmica 3. pretkola Europske lige: Slaven Belupo - Athletic Bilbao 2:1 (1:0). Gradski stadion. Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska).

Strijelci: 1:0 Maras (28'), 1:1 Muniain (47'), 2:1 Gregurina (69').

Žuti kartoni: Maras, Čanadžija, Purić (Slaven Belupo), Iturraspe, De Marcos, Perez, Susaeta (Athletic).

SLAVEN BELUPO: Rodić, Kokalović, Bubnjić, Glavica, Čanadžija (od 74' Grgić), Purić, Rak, Maras, Delić (59' Vugrinec), Batarelo (66' Gregurina), Bušić.

ATHLETIC BILBAO: Iraizoz, Iraola, Iturraspe, De Marcos, Perez, Gurpegi, Gomez (46' Galarreta), Susaeta, Lopez, Toquero (46' Llorente), Ekiza (46' Muniain).     

Nogometaši Slavena Belupa na dostojan način oprostili su se od Europske lige pobijedivši Athletic Bilbao, prošlogodišnjeg finalista Europske lige, na domaćem terenu 2:1 u uzvratnom susretu 3. pretkola Europske lige. Ta pobjeda nije bila dovoljna sastavu iz Koprivnice pošto je Athletic u prvoj utakmici slavio 3:1.

Slaven je u završnici pokušao doći do trećeg pogotka i produžetaka, u jednoj akciji branič gostujuće ekipe igrao je rukom, ali nizozemski sudac nije pokazao na bijelu točku. Prije toga u 85. minuti Vugrinec je pronašao Bušića, ali njegov udarac s ruba kaznenog prostora nije bio precizan. Mogli su gosti i do izjednačenja, u nadoknadi vremena Galarreta je promašio gol iz stopostotne situacije.

Koprivničani su odlično otvorili utakmicu, Bubnjić je već na otvaranju zaprijetio iz slobodnog udarca, a iz otvaranja treba izdvojiti i pokušaj Delića nakon asistencije Raka. Hrabra i požrtvovna igra Koprivničanima se isplatila u 28. minuti. Nakon što su izborili slobodan udarac nadomak kaznenog prostora, Alen Maras je prekrasnim udarcem donio vodstvo - 1:0. Iako su gosti u nekoliko navrata uspjeli stići pred vrata Slavena, domaćin je bio taj koji je imao izglednije prilike od kojih treba izdvojiti sjajan pokušaj Purića s 25 metara, ali  njegov pokušaj zaustavila je vratnica!

Gosti su bolje otvorili nastavak i u 47. minuti jednu kontru, nakon asistencije Llorentea, lako je realizirao Muniain. I kada se činilo da će Španjolci smiriti utakmicu, Gregurina je u 69. minuti potegnuo s ruba kaznenog prostora, lopta se odbila od gostujućeg braniča i završila u mreži - 2:1.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.