Europska liga: Osijek ostvario novi sportski podvig, PSV doživio poraz u Gradskom vrtu

Četvrtak, 03. kolovoza 2017. 22:55 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 3. pretkola Europske lige: Osijek - PSV 1:0. Petar Bočkaj strijelac jedinog pogotka 

Osijek je u play-offu Europske lige!

Svaka čast Rijeci, Dinamu i Hajduku, ali osječki uspjeh spada u rijetke sportske podvige! Osijek je u uzvratnoj utakmici ponovo pobijedio PSV, jedan od europskih velikana eliminiran je nakon dvaju poraza.

U 25. minuti Bočkaj je sjajno izveo slobodan udarac, vratar Zoet nije uspio zatvroriti svoj kut - 1:0.

Bočkajevim pogotkom Osijek je pobijedio PSV u utakmici odigranoj u fantastičnoj atmosferi pred 15.000 ljudi u Gradskom vrtu.

Posebno je bio impresivan način na koji je Osijek eliminirao PSV-a, momčad Zorana Zekića nadigrala je nizozemsku momčad.

Pobjeda je mogla biti uvjerljivija iako PSV natjecanje u glavnoj fazi nekog europskog natjecanja nije propustio pune 44 godine!
 
U 22. minuti Ejupi i Mioč izmijenili su dodavanje u kaznenom prostoru, Makedonac je  zakasnio na udarac.

Osijek je pritiskao, što se isplatilo samo tri minute kasnije kada su izborili slobodnjak  iz kojega je Bočkaj pogodio mrežu.

Nakon primljenog gola PSV je preuzeo inicijativu, pokušali su Locadia i Propper, a najbolju im je priliku zaustavio  Malenica u 42. minuti! Brenet je pucao nakon ubačaja Ariasa, ali je s gol crte skinuo golman Osijeka.

U nastavku utakmice Osijek je u nešto povučenoj formaciji konrolirao utakmicu.

U 60.  minuti strijelac Bočkaj pokušao ponovno zaprijetiti iz slobodnjaka, ali je Locadia loptu zaustavio rukom.

Vojnović je propustio priliku osam minuta prije kraja utakmice. Mudražija i Bočkaj su previše zakomplicirali pa je sve propalo.

OSIJEK: Malenica, Barišić, Barać, Škorić, Šorša, Grezda (90 Grgić), Mudražija, Mioč (88 Lesjak), Bočkaj, Lopa (78 Vojnović), Ejupi

PSV: Zoet, Brenet (64 Pereiro), Isimat-Mirin, Luckassen, Arias, Propper (76 Lammers), Hendrix, Van Ginkel, Bergwijn (64 de Jong), Lozano, Locadia

Uzvratna utakmica 3. pretkola Europske lige: Osijek - PSV 1:0 (2:0) (Bočkaj 25)

* u zagradi je ukupni rezultat

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.