EUROPA LIGA

Salzburg deklasirao Dinamo u Zagrebu

Četvrtak, 06. studenog 2014. 20:18 Napisao/la  SC

Skupina D, 4. kolo: Dinamo - RB Salzburg 1:5. Sorianov hat-trick

Europska liga - Skupina D, 4. kolo

DINAMO - RB SALZBURG 1:5

Stadion Maksimir. Gledatelja 6.000

Sudac: Michael Koukoulakis (Grčka) 7

Strijelci: 0:1 Soriano (39) 0:2 Kampl (59) 1:2 Henriquez (60) 1:3 Soriano (64) 1:4 Bruno (71) 1:5 Soriano (85)

Žuti kartoni: Pinto, Brozović, Ademi, Šimunović (Dinamo) Ilsanker, Ulmer, Laimer (RB Salzburg)

DINAMO: Eduardo 5.5 - Pinto 5.5, Šimunović 5, Taravel 5.5, Ibanez 5.5 - Ademi 5.5, Brozović 5, Antolić 5.5 (69 Andrijašević 5) - Soudani 5, Čop 5 (61 Fernandes 5.5) - Henriquez 6

RB SALZBURG: Gulacsi 6.5 - Ankersen 6, Ramalho 6.5, Hinteregger 6.5 (88 Schemer -), Ulmer 6 - Keita 6 (77 Laimer -), Ilsanker 6, Leitgeb 6 - Kampl 7 - Sabitzer 5.5 (32 Bruno 7), Soriano 8

Iako još imaju matematičke izglede za prolazak skupine, nogometaši Dinama mogu reći da su se oprostili od Europske lige već dva kola prije kraja njene grupne faze. Kumovao je tome novi poraz, ovoga puta na Maksimiru je slavio Red Bull iz Salzburga. Blijedu igru hrvatskog prvaka njegovi navijači mogu vidjeti sve češće, posrtajima u prvenstvu tako se pridodao i onaj europski. Jedini pogodak u prvom dijelu pao je u 39. minuti. Soriano je zabio na dodavanje Keite. Krasno je Gvinejac podvalio loptu za napadača svoje momčadi iza leđa Dinamove obrane, Soriano se tek imao okrenuti i pogoditi suprotan kut, što je na koncu i učinio.

Skupina D, 4. kolo:
Dinamo - RB Salzburg 1:5
Astra - Celtic 1:1
Poredak: RB Salzburg 10, Celtic 8, Dinamo 3, Astra bez bodova

Dinamo unatoč svim nastojanjima nije pred vratima mađarskog vratara Gulacsija stvorio niti jednu ozbiljnu priliku. Jedino vrijedno spomena je Brozovićev udarac iz daljine (34), s kojim gostujući čuvar mreže nije imao nikakvih problema. Ključ pobjede RB-a leži u njihovom visokom pressingu, kojim su uvelike onemogućavali ikakav učinak Dinamovih napadača. Iako se Zoran Mamić odlučio na teren poslati izuzetno ofanzivnu trojku sa gustim rasporedom u sredini terena kako bi osigurao višak, a time i inicijativu, njegovi planovi nisu uspijeli. Salzburg se organizirano branio kada je to morao, prijetio preko brzih tranzicija u napad te najvažnije, uhvatio obranu Dinama na spavanju u jednom trenutku. Istina, mogli su gosti povesti i u 8. minuti, da Eduardo nije odlično reagirao nakon krasne akcije koju u izravnom duelu s njim nije uspio realizirati Sabitzer. Isti se igrač nakon pola sata igre ozljedio, nije to previše poremetilo igru Red Bulla.

Štoviše, udvostručili su gosti svoje vodstvo. Loptu je na centru izgubio Šimunović, Ulmer je dodao u prostor za Kampla. Slovenski veznjak uz pomoć Taravela najpije pogađa stativu, odbija mu se lopta natrag pa nema većih problema kod realizacije za 0:2. 

No, Dinamo je nadoknadio taj pogodak tek nakon što su njegovi igrači krenuli s centra. Henriquez se oslobodio Ramalha na rubu kaznenog prostora izbacivši ga u prvom koraku nakon dobivene lopte i pogodio u suprotan kut. Sve je to trajalo tek četiri minute, u kojima je Dinamo mogao i izjednačiti, no ponovno se dogodio pogodak u Eduardovoj mreži. Bruno je s desne strane loptu uzeo na centru, namještala je Dinamova obrana zamku zaleđa za Soriana, no ostao je napadač s Pintom u liniji, neometan se našao pred vratima i lob-udarcem po drugi puta matirao Dinamovog vratara. 

Konačna potvrda pobjede Salzburga dogodila se u 71. minuti. Za debakl zagrebačke momčadi zabio je Bruno, na podignutu loptu Ilsankera zabio je još jednom izbjegavši zaleđe. Dinamova obrana naprosto nije mogla lošije reagirati, stoperski je dvojac bio daleko od strijelca, dvadeset minuta prije kraja ponovno je mirisalo na još veću rezultatsku katastrofu, koja se dogodila pet minuta prije kraja kada Soriano postiže hat-trick za konačnih 1:5.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.