Europska liga: Lokomotiva prošla dalje unatoč neodlučenom rezultatu u uzvratu protiv Broughtona

Četvrtak, 09. srpnja 2015. 21:26 Napisao/la  SC

Uzvratni susret prvog pretkola: Lokomotiva - AUK Broughton 2:2 (prvi susret 3:1). Zagrebačka momčad ostvarila prvi europski prolaz, drugo pretkolo nosi oglede s grčkim PAOK-om trenera Igora Tudora

Europska liga - uzvratni susret drugog pretkola

LOKOMOTIVA - AUK BROUGHTON 2:2 (prvi susret 3:1)

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 1.000

Sudac: Manuel Schuettengruber (Austrija)

Strijelci: 0:1 Budrys (46) 1:1 Fiolić (65) 2:1 Šovšić (73) 2:2 Jones (75)

Žuti kartoni: Mrčela, Bartolec (Lokomotiva), Budrys, Owen (AUK Broughton)

LOKOMOTIVA: Zelenika - Bartolec, Mrčela, Capan, Mamić - Begonja, Šovšić (90 Puljić), Andijašević - Mišić (46 Kolar), Marić, Fiolić (70 Gržan)

AUK BROUGHTON: Coates - Owens, Jones, Pearson, McGinn - Wignall, Gray (74 Wade), Owen - Field (66 Barrow), Riley (90 Spittle) - Budrys

Lokomotiva je nakon početnog odmjeravanja snaga prvi puta ozbiljnije zaprijetila u 8. minuti. Fiolić je ubacio s lijeve strane, a Mišić iz teške situacije uspio uputiti udarac prema suparničkim vratima. Ipak, njegov je pokušaj zaustavio gostujući vratar Coates. Velšani u Zagreb nisu stigli s bijelom zastavom. Dapače, u 14. minuti imali su dvije zanimljive prigode. Prvo je Zelenika uz dosta muke uspio skrenuti loptu pred usamljenim Wignallom na metar od praznih vrata, a onda je Riley iz lijepe situacije prebacio cijeli gol.

Lijepo su u 28. minuti po lijevoj strani kombinirali Fiolić i Šovšić koji je onda u kaznenom prostoru gostiju pronašao Marića. Usamljeni napadač Lokomotive snažno je tukao, ali lopta je prošla pored vratnice. Andrijašević je pet minuta kasnije pokušao iz daljine, sasvim neprecizno. U 38. minuti do pogotka su mogli doći gosti. Field je odlično gađao iz slobodnog udarca sa dvadeset metara, Zelenika je bio nemoćan, ali je lopta odsjela na gredi. Lokosi su u ovoj situaciji imali i dosta sreće.

Lokomotiva je u prvom dijelu bila jako loša. Bez voljnog momenta, bez ozbiljnijih akcija. Velšani su pak igrali u skladu sa svojim mogućnostima, visokim loptama radili velike probleme zadnjoj liniji lokosa. Owen je krajem prvoga dijela ubacio s lijeve strane, stasiti Budrys spustio loptu do Rileyja koji iz dobre situacije šutira preko gola. Ubrzo je dalekometnim pokušajem zaprijetio Fiolić, no lopta nije išla u okvir vrata.

Gosti su u Kranjčevićevoj ulici poveli u 46. minuti. Wignall je ubacio s lijeve strane, a u petercu domaćina najviši u skoku bio moćni Budrys. Velška "leteća tvrđava" glavom je dovela Broughton u vodstvo.

Prvu prigodu za Lokomotivu u nastavku utakmice propustio je Fiolić u 54. minuti. Veznjak domaće momčadi tukao je s ruba kaznenog prostora, lopta je otišla iznad vratiju. Veliku prigodu za izjednačenje zapucao je Fiolić u 57. minuti. Šovšić je povukao kroz sredinu, idealno proigrao mladog veznjaka koji s desne strane izlazi sam na Coatesa i gađa pored gola.

Damir Šovšić preuzeo je igru Lokomotive u svoje ruke. Veznjak Lokomotive još je jednom potegao kroz sredinu u 63. minuti, pa šutirao lijevom nogom, lopta je i ovoga puta otišla iznad grede. Minutu kasnije Kolar je sve lijepo priredio Mariću koji se mogao upisati u listu strijelaca. No, njegov je pokušaj Coates uz pomoć vratnice odbio u polje.

Lokomotiva je pojačala pritisak, pa u 65. minuti stigla do izjednačenja. I to iz kontranapada. Marić je dugom loptom izbacio Šovšića, ponajbolji igrač lokosa produljio loptu za Fiolića koji iz blizine pogađa praznu mrežu za 1:1. Pritisak domaćina i dalje nije jenjavao, u 67. minuti okvir vratiju pogodio je i Kolar. Preciznim udarcem sa šesnaest metara. No, do potpunog preokreta Lokomotiva je stigla u 73. minuti. I ovoga je puta sve sam napravio Damir Šovšić koji je lijevom nogom sa 20-ak metara matirao Coatesa.

Ipak, Broughton je već u 75. minuti stigla do izjednačenja. McGinn je rukom ubacio loptu iz auta, Jones glavom ispred Zelenike poentirao za 2:2. Velšani su do izjednačenja stigli "iz zraka", na tipično otočki način. Lokomotiva je do novog vodstva mogla u 83. minuti. Begonja je bio začetnik sjajne akcije u kojoj je prvo kombinirao s Andrijaševićem, Šovšićem i Kolarom, a onda idealno odigrao za Gržana. Ofanzivac Lokomotive krenuo je sam na vratara Coatesa, no onda iz matne situacije gađao pored gola.