Europska liga: Lokomotiva prošla dalje unatoč neodlučenom rezultatu u uzvratu protiv Broughtona

Četvrtak, 09. srpnja 2015. 21:26 Napisao/la  SC

Uzvratni susret prvog pretkola: Lokomotiva - AUK Broughton 2:2 (prvi susret 3:1). Zagrebačka momčad ostvarila prvi europski prolaz, drugo pretkolo nosi oglede s grčkim PAOK-om trenera Igora Tudora

Europska liga - uzvratni susret drugog pretkola

LOKOMOTIVA - AUK BROUGHTON 2:2 (prvi susret 3:1)

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 1.000

Sudac: Manuel Schuettengruber (Austrija)

Strijelci: 0:1 Budrys (46) 1:1 Fiolić (65) 2:1 Šovšić (73) 2:2 Jones (75)

Žuti kartoni: Mrčela, Bartolec (Lokomotiva), Budrys, Owen (AUK Broughton)

LOKOMOTIVA: Zelenika - Bartolec, Mrčela, Capan, Mamić - Begonja, Šovšić (90 Puljić), Andijašević - Mišić (46 Kolar), Marić, Fiolić (70 Gržan)

AUK BROUGHTON: Coates - Owens, Jones, Pearson, McGinn - Wignall, Gray (74 Wade), Owen - Field (66 Barrow), Riley (90 Spittle) - Budrys

Lokomotiva je nakon početnog odmjeravanja snaga prvi puta ozbiljnije zaprijetila u 8. minuti. Fiolić je ubacio s lijeve strane, a Mišić iz teške situacije uspio uputiti udarac prema suparničkim vratima. Ipak, njegov je pokušaj zaustavio gostujući vratar Coates. Velšani u Zagreb nisu stigli s bijelom zastavom. Dapače, u 14. minuti imali su dvije zanimljive prigode. Prvo je Zelenika uz dosta muke uspio skrenuti loptu pred usamljenim Wignallom na metar od praznih vrata, a onda je Riley iz lijepe situacije prebacio cijeli gol.

Lijepo su u 28. minuti po lijevoj strani kombinirali Fiolić i Šovšić koji je onda u kaznenom prostoru gostiju pronašao Marića. Usamljeni napadač Lokomotive snažno je tukao, ali lopta je prošla pored vratnice. Andrijašević je pet minuta kasnije pokušao iz daljine, sasvim neprecizno. U 38. minuti do pogotka su mogli doći gosti. Field je odlično gađao iz slobodnog udarca sa dvadeset metara, Zelenika je bio nemoćan, ali je lopta odsjela na gredi. Lokosi su u ovoj situaciji imali i dosta sreće.

Lokomotiva je u prvom dijelu bila jako loša. Bez voljnog momenta, bez ozbiljnijih akcija. Velšani su pak igrali u skladu sa svojim mogućnostima, visokim loptama radili velike probleme zadnjoj liniji lokosa. Owen je krajem prvoga dijela ubacio s lijeve strane, stasiti Budrys spustio loptu do Rileyja koji iz dobre situacije šutira preko gola. Ubrzo je dalekometnim pokušajem zaprijetio Fiolić, no lopta nije išla u okvir vrata.

Gosti su u Kranjčevićevoj ulici poveli u 46. minuti. Wignall je ubacio s lijeve strane, a u petercu domaćina najviši u skoku bio moćni Budrys. Velška "leteća tvrđava" glavom je dovela Broughton u vodstvo.

Prvu prigodu za Lokomotivu u nastavku utakmice propustio je Fiolić u 54. minuti. Veznjak domaće momčadi tukao je s ruba kaznenog prostora, lopta je otišla iznad vratiju. Veliku prigodu za izjednačenje zapucao je Fiolić u 57. minuti. Šovšić je povukao kroz sredinu, idealno proigrao mladog veznjaka koji s desne strane izlazi sam na Coatesa i gađa pored gola.

Damir Šovšić preuzeo je igru Lokomotive u svoje ruke. Veznjak Lokomotive još je jednom potegao kroz sredinu u 63. minuti, pa šutirao lijevom nogom, lopta je i ovoga puta otišla iznad grede. Minutu kasnije Kolar je sve lijepo priredio Mariću koji se mogao upisati u listu strijelaca. No, njegov je pokušaj Coates uz pomoć vratnice odbio u polje.

Lokomotiva je pojačala pritisak, pa u 65. minuti stigla do izjednačenja. I to iz kontranapada. Marić je dugom loptom izbacio Šovšića, ponajbolji igrač lokosa produljio loptu za Fiolića koji iz blizine pogađa praznu mrežu za 1:1. Pritisak domaćina i dalje nije jenjavao, u 67. minuti okvir vratiju pogodio je i Kolar. Preciznim udarcem sa šesnaest metara. No, do potpunog preokreta Lokomotiva je stigla u 73. minuti. I ovoga je puta sve sam napravio Damir Šovšić koji je lijevom nogom sa 20-ak metara matirao Coatesa.

Ipak, Broughton je već u 75. minuti stigla do izjednačenja. McGinn je rukom ubacio loptu iz auta, Jones glavom ispred Zelenike poentirao za 2:2. Velšani su do izjednačenja stigli "iz zraka", na tipično otočki način. Lokomotiva je do novog vodstva mogla u 83. minuti. Begonja je bio začetnik sjajne akcije u kojoj je prvo kombinirao s Andrijaševićem, Šovšićem i Kolarom, a onda idealno odigrao za Gržana. Ofanzivac Lokomotive krenuo je sam na vratara Coatesa, no onda iz matne situacije gađao pored gola.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.