Europska liga: Lokomotiva preokretom u nastavku utakmice stigla do pobjede protiv Broughtona

Četvrtak, 02. srpnja 2015. 21:42 Napisao/la  SC

Prvo pretkolo, prvi susret: AUK Broughton - Lokomotiva 1:3

Europska liga - 1. pretkolo, prvi susret

AUK BROUGHTON - LOKOMOTIVA 1:3

Stadion Nanporth, Bangor. Gledatelja 500

Sudac: Thoroddur Hjaltalim (Island)

Strijelci: 1:0 Riley (28) 1:1 Šovšić (48) 1:2 Marić (61) 1.3 Kolar (68)

Žuti kartoni: Field, Evans (AUK Broughton), Bručić (Lokomotiva)

AUK BROUGHTON: Coates - Owens, Pearson, Jones, McGinn - Field, Owen - Riley, Gray (75 Wade), Wignall (84 Healing) - Budrys (83 Evans)

LOKOMOTIVA: Zelenika - Bručić, Capan, Mrčela, Bartolec - Leko - Fiolić, Andrijašević, Šovšić (84 Čorić), Mišić (75 Gržan) - Marić (63 Kolar)

Preoketom u nastavku susreta u velškom Bangoru Lokomotiva je otvorila svoju europsku sezonu. Protiv velških amatera, ekipe AUK Broughtona momčad Ante Čačića krenula je igrati tek u drugom poluvremenu no i to je bilo dovoljno da se s tri pogotka u mreži vrate sa zapada europskog kontinenta.

Lokomotiva je očekivano zagospodarila travnjakom, te odmah visoko pritisnula nedoraslog domaćina. Prvu prigodu lokosi su imali u 6. minuti kada je Šovšić iz blizine tukao pola metra iznad gola. No, u 16. minuti opasni su bili i domaćini. Jones je tukao škaricama, ali Zelenika lijepom reakcijom spasio svoja vrata.

Igrači Ante Čačića zaprijetili su preko Andrijaševića u 25. minuti, a onda tri minute kasnije doživjeli hladan tuš. Riley se najbolje snašao u gužvi u njihovom kaznenom prostoru te s desne strane matirao Zeleniku. Lokomotiva je pojačala tempo, u 30. minuti zaprijetila je preko Fiolića no njegov udarac brani domaći vratar Coates. Lokomotiva i dalje napada, kontrolira zbivanja na terenu, ali i gubi. Šovšić je u 41. minuti imao novu prigodu, no i ovoga puta njegov udarac odlazi iznad gola...

Damir Šovšić ipak se za dva promašaja iz prvoga dijela iskupio početkom nastavka. Bivši veznjak Zagreba u 48. minuti izjednačio je rezultat, a igrači Lokomotive krenuli su po novi pogodak. Do potpunog preokreta čekalo se sve do 61. minute kada je Mirko Marić pogodio za 2:1. Opet je začetnik akcije bio Šovšić, u asistenta se s lijeve strane prometnuo Bručić, dok je Marić iz blizine mirno zatresao mrežu nemoćnog Coatesa. Damir Šovšić igrao je simultanku protiv domaćih nogometaša. Veznjak Lokomotive bio je nezaustavljiv, a u 68. minuti upisao je još jednu asistenciju. Njegovo dodavanje u novi pogodak je pretvorio Marko Kolar...

Lokomotiva je do kraja utakmice imala prigodu još uvjerljivije poraziti velške amatere. Marko Kolar u 82. minuti pobjegao je domaćim braničima, a onda ga je u kaznenom prostoru nepropisno srušio McGinn. Šovšić je s bijele točke "panenkom" pokušao prevariti Coatesa, ali je vratar Broughtona pročitao njegovu namjeru.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.