Europska liga: Liverpool izgubio golom u sudačkoj nadoknadi, Sevilla dvaput zabila u Ukrajini

Četvrtak, 28. travnja 2016. 22:59 Napisao/la  SC

Prvi susreti polufinala: Villarreal - Liverpool 1:0, Shakhtar - Sevilla 2:2. Dejan Lovren zaustavio Cedrica Bakambua, Dario Srna vrlo dobar u sastavu Shakhtara.

U posljednjim minutama ogleda Villarreal je na svom El Madrigalu stigao do minimalne pobjede nad Liverpoolom u prvom ogledu polufinala Europske lige. Gosti s Anfielda imali su povoljan rezultat u utakmici u kojoj su dosta vremena proveli u podređenoj ulozi pa su na kraju ipak kapitulirali. Pogodak koji će 'žutoj podmornici', trenutno četvrtoplasiranoj momčadi španjolskog prvenstva donijeti mir uoči gostovanja na Otoku zabio je Adrian Lopez, joker s domaće klupe koji je u igru ušao u 74. minuti.

Villarreal je posebno pritisnuo u drugom poluvremenu kada se njegov najbolji strijelac, Cedric Bakambu mogao nekoliko puta proslaviti novim pogotkom. U 46. minuti pogodio je vratnicu nakon ubačaja Dos Santosa iz kornera, a u 87. minuti bio je ponovo u prilici svladati vratara Mignoleta koji se nije dao prevariti. Ipak, u konačnici je nakon akcije Suareza i Adriana potonji pogodio mrežu Mignoleta.

U drugoj utakmici dana bilo je više pogodaka, ali i lijepih akcija te oštrije igre. Sevilla je najprije povela golom Vitola, no već pola sata kasnije domaći su golovima Matosa i Stepanenka preokrenuli rezultat. Tragičar susreta u Donjecku bio je domaći napadač Ferreyra koji je promašivao nemoguće, a onda u 82. minuti skrivio jedanaesterac prekršajem u svom kaznenom prostoru. S bijele toče precizan je bio Kevin Gameiro za konačnih 2:2.

Sudjelovala su u današnjim utakmicama i trojica hrvatskih nogometaša. Dejan Lovre odigrao je korektnu utakmicu za Liverpool s obzirom na to da mu nije bilo lako čuvati spominjanog Bakambua. Darijo Srna je također dobro odradio posao za Šahtar, a u sudačkoj nadoknadi igru je u Ukrajini osjetio i Eduardo da Silva.

Uzvrati u Liverpoolu i Sevilli su na rasporedu za tjedan dana.

Europska liga - prvi susreti polufinala

Villarreal - Liverpool 1:0 (Adrian 90+2)

VILLARREAL: Asenjo - Gaspar, Bailly (76 Musacchio), Ruiz, Costa - dos Santos (72 Castillejo), Pina, Bruno, Suarez - Soldado (74 Adrian), Bakambu

LIVERPOOL: Mignolet - Clyne, Toure, Lovren, Moreno - Lallana, Allen, Lucas, Milner - Firmino (90 Benteke), Coutinho (46 Ibe)

Shakhtar - Sevilla 2:2 (Marlos 23. Stepanenko 36/Vitolo 6, Gameiro 82-11m)

SHAKHTAR: Pyatov - Srna, Kucher, Rakitsky, Ismaily - Malyshev, Stepanenko - Marlos (90 Bernard), Kovalenko, Taison (90 Wellington) - Ferreyra (90 Eduardo)

SEVILLA: Soria - Mariano, Rami, Carrico, Escudero - Krychowiak, N'Zonzi - Vitolo, Banega, Konoplyanka (59 Krohn-Dehli, 72 Coke) - Gameiro

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.