Igor Tudor: Dnjipro vrijedi 20 puta više, a nije im imperativ proći dalje! To je pila naopako!

Srijeda, 27. kolovoza 2014. 21:14 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk - Dnjipro (četvrtak, 19) - Pred uzvrat s Dnjiprom kazat ću da vjerujem u naš prolaz. Još samo jednom pogledao kazetu dvoboja u Kijevu, tamo smo pružili 70 posto svojih mogućnosti, kaže Igor Tudror

Teško se sjetiti kada je poljudski stadion bio rasprodan tri dana prije neke utakmice kao što je to slučaj uoči uzvratnog dvoboja Hajduka i Dnjipra (četvrtak, 19 sati) u 4. pretkolu Europske lige. Nakon što je prošle srijede u Kijevu Dnjipro pobijedio Hajduk 2:1, navijači bijelih "poludjeli" su za ulaznicama. Kada je u pitanju Hajduk i ovakav dvoboj, kojeg su mnogi nazvali "utakmicom ove generacije", riječ kriza ne postoji. Trener Igor Tudor ne može računati na mladog Nikolu Vlašića koji je u nedjeljnom prvenstvenom srazu s Osijekom u Gradskom vrtu u dvoboju sa dojučerašnjim suigračem Matejom Jonjić zaradio potres mozga i neće ga biti tri tjedna. Svi ostali su spremni i zdravi.

UEFA kaznila Hajduk
UEFA je kaznila Hajduka s 30 tisuća eura zbog bakljada na utakmicama protiv Dundalka. Kazna od 20 tisuća eura stigla je nakon utakmice u Irskoj, a novih deset tisuća navijači su priskrbili Hajduku u utakmici na Poljudu.

- Nismo izbacili Šahtera zato što sam prije uzvratne utakmice kazao da smo bolji i da ćemo proći već zato što smo odigrali jednu jako kvalitetnu utakmicu. Pred uzvrat s Dnjiprom kazat ću da vjerujem u naš prolaz. Još samo jednom pogledao snimku dvoboja u Kijevu, tamo smo pružili 70 posto svojih mogućnosti. Vjerujem da možemo još bolje i da ćemo odigrati još bolje. U prvoj utakmici pet, šest igrača nisu bili na visini zadatka, rekao je Igor Tudor.

Trener Dnjipra na konferenciji za novinare rekao je da je njima prioritet domaće prvenstvo i da im nije imperativ plasman u Europsku ligu.

- To čista pila naopaka. Imaju 20 puta skuplju momčad od naše i njihov trener kaže da im plasman u Europsku ligu nije imperativ i da je njima puno važnije domaće prvenstvo. I oni i mi želimo se plasirati dalje i to je jedina istina. Vjerujem u svoje igrače i nadam se uz podršku prepunog stadiona da ćemo ostvariti rezultat kojeg svi priželjkujemo, zaključio je Tudor.

Trener Dnjipra Miron Markevič nije bio baš rječit.

- Hajduka je odlična momčad, pokazali su tu drugom dijelu dvoboja u Kijevu. Svjesni smo što nas čeka i kakva je atmosfera ovdje. O njoj su nam pričali Kalinić, Strinić i Bartulović. Ništa se neće dogoditi ako ne prođemo dalje, nije nam to imperativ. Puno nam je važnije domaće prvenstvo., kazao je Markevič.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.