Europska liga: Hajduk ostvario plasman u play-off s ukupnih 6:1!

Četvrtak, 04. kolovoza 2016. 22:34 Napisao/la  Ivan Jelić

Uzvratna utakmica 3. pretkola: Hajduk - Oleksandria 3:1

 


Europska liga - Uzvratna utakmica 3. pretkola

HAJDUK - OLEKSANDRIA 3:1 (1:1)

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 22.000.

Sudac:John Beaton 7 (Škotska)

Strijelci: 0:1 Starenkyi (13), 1:1 Nižić (21), 2:1 Sušić( 52-11m), 3:1 Sušić (56)

Žuti kartoni: Vlašić, T.Bašić, Milić (Hajduk), Mykytsey, Gitchenko, Shendrik (Oleksandria)

HAJDUK: Kalinić 6,5, Juranović 6, Nižić 7, Ćosić 6, Milić 5,5, Jefferson 6,Billy 6,5,(od 60 T. Bašić), Sušić 7,5 (od. 76. Tudor), Kožulj 6,5, Vlašić 6,5, Said 6,5 (od. 66 Ohandza -)

OLEKSANDRIA: Novak 5,5, Mykytsey 5,5, Gitchenko 5, Shendrik 5, Tsurikov 5, Banada 5, Miagkov 5, Starenkyi 6 (od 57. Putrash 5), Kozak 5, Ponomar 5 (od 46. Hrytsuk 5), Yaremchuk 6 (od 73. Kulish -)

Unatoč uvjerljivoj pobjedi u Oleksandriji, navijači su još jednom potvdrili koliko vole Hajduk. Poljud je bio dobrano popunjen.

Gosti su mogli u 11. minuti povesti, Milić je kratko dodao loptu prema Kaliniću, brži je bio jedan od napadača gostiju, pucao je netko je od domaćina, spasio čisti gol.

Samo minuti poslije gosti su poveli, Starenkyia je pobjegao Miliću, napadač gostiju je sa vrha kaznenog prostora pucao, Kalinić je bio nemoćan lopta je završila u mreži.

Bijeli su poravnali 21. minuti golom Nižića i to zahvaljujući pogreški vratara gostiju Novaka, koji je krivo procjenio let lopte koju je iz kornera uputio Kožulj, stoperu domaćina nije bilo teško iz blizine glavom poslati loptu u prazna vrata.

U znaku proslave 21. godišnjice Oluje cijeli stadion nakon gola Hajduka zapjevao je pjesmu „Moja domovina.

Bili su domaćini blizu vodstva u 27. minuti, vidjeli smo zamalo reprizu izjednačujućeg gola, samo ovoga puta nakon kornera Kožulja. Nižić je pucao glavom, no netko je od gostiju izbacilo loptu glavom sa gol-linije.

U prilici da domaćinu donese rezultatsku prednost našao se Said u 35. minuti, Novak je obranio, samo minutu poslije ponovno se Hajdukov Ganac našao u prigodi, no ponovno je Novak obranio njegov uadarc.

U samoj završnici Kalinić je naprije na čudesan način obranio udarac Yaremchuka iz slobodnog udarca sa 18 metara, lopta se odbila do jednog gostujućeg igrača, koji sa desetak metara u stopostotnoj prilici puca preko gola.

Na otvaranju drugog dijelau kaznenom prostoru Gitchenko ruši Saida, kojeg je idealno uposlio Vlašić. Sudac pokazuje na bijelu točku, siguran realizator najstrože kazne bio je Sušić.

Samo četiri minute potom Sušić je iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara prebacio živi zid lopta je završila u lijevom strani gola nemoćnog Novaka.

Hajduk je još jednom pobjedom na Oleksandrijom izborio plasman u play-off.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.