EUROPSKA LIGA

Ferencvaros izborio oglede s Rijekom

Četvrtak, 10. srpnja 2014. 22:23 Napisao/la  SC

Uzvratni susret 1. pretkola: Ferencvaros - Sliema 2:1 (1:1). Mađari potpuno zasluženo slavili  i vizirali put u Rijeku

Europska liga - Uzvratni susret 1. pretkola

FERENCVAROS - SLIEMA WANDERERS 2:1 (prva utakmica 1:1)

Stadion Ferenc Puskas, Budimpešta. Gledatelja 3.000

Sudac: Ognjen Valjić (BiH)

Strijelci: 1:0 Ugrai (14-11m) 2:0 Busai (56) 2:1 Scozzese (60)

Žuti kartoni: Dilaver, Somalia (Ferencvaros) Barbetti, Ohawuchi, Scerri, Bianciardi (Sliema)

Crveni karton: Barbetti (90+3 - drugi žuti)

FERENCVAROS: Dibusz - Bošnjak, Mateos, Nalepa, Dilaver - Ugrai, Gyomber, Kukuruzović (88 Čukić), Somalia - Lauth (73 Nagy), Busai (70 Bode)

SLIEMA: Zammit - G. Muscat (89 Cilia), Scozzese, Bianciardi, A. Muscat - Scerri, Barbetti - Ohawuchi, Potezica, Mintoff - Mifsud

Prema očekivanjima, mađarski Ferencvaros prošao je u drugo pretkolo Europske lige gdje će se susresti s nogometašima Rijeke. Došli su Mađari do pobjede mnogo lakše na svom stadionu nego do boda na Malti, posebice zahvaljujući čvrstom veznom redu i efikansim napadačima. Osim dva pogotka, još su tri puta gađali okvir vrata, iako ni Sliema nije bila bez prilika. Pogotkom pola sata prije kraja počeli su igrati, te su do 75. minute pokušali pritiskom doći do drugog pogotka koji bi ih po prvi puta u klupskoj povijesti odveo na stepenicu više u europskom nadmetanju.

U 13. minuti Muscat je nakon ubacivanja Ugraija s lijeve strane u kaznenom prosotru igrao rukom, bilo je to dovoljno da bosanskohercegovački sudac Valjić pokaže na bijelu točku. Ugrai je siguran realizator za mađarsko vodstvo. Do poluvremena Ferencvaros uglavnom čuva loptu u svom posjedu kratkim dodavanjima, tako su pokušali zbiniti vrlo staložene Maltežane u zadnjem redu. Nisu nogometaši s udaljenog europskog otoka imali previše prilika u cijelom susretu.

Nastavak je donip mađarsko povećanje vodstva nakon pedeset i šest minuta igre. Nečuvan nakon slobodnog udarca i ubacivanja Nalepe pogađa Busai, nisu Maltežani uspjeli namjestiti ofsajd-zamku, pa je Ferencvaros bio na korak do prolaska. No, tada je počelo opuštanje koje je Sliema kaznila kada je glavom u 60. minuti na ubacivanje Barbettija pogodio Scozzese. Bilo je to prejako za Dibusza, neometano je malteški stoper zabio za smanjenje. Do daljnjeg opuštanja u mađarskim redovima nije došlo, Sliema je susret završila s deset igrača kada je Barbetti u trećoj minuti nadoknade zbog prigovora zaradio drugi žuti karton.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.