Europska liga: Fenerbahče, Benfica, Chelsea i Basel izborili polufinale

Četvrtak, 11. travnja 2013. 23:24 Napisao/la  SC

Najzanimljvije je bilo u Baselu gdje je domaćin izbacio Tottenham nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca. Fenerbahče izbacio Lazio, Newcastle Benficu, a Chelsea je ukupno bio bolji od Rubina


Nogometaši Fenerbahčea, Chelseaja, Benfice i Basela plasirali su se u polufinale Europske lige. Najzanimljvije je bilo u Baselu gdje je domaćin izbacio Tottenham nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca. Huddlestoneov pokušaj u prvoj seriji zaustavio je vratar Sommer, dok je Adebayor u trećoj seriji poslao loptu iznad grede. Diaz je zabio idući penal za veliko slavlje Švicaraca.

Rezultati
Uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige: Rubin - Chelsea 3:2 (1:3), Newcastle - Benfica 1:1 (1:3), Lazio - Fenerbahče 1:1 (0:2), Basel - Tottenham 6:3-11m (2:2) (2:2).

Inače, jedanesterci su bili vrhunac zanimljivog ogleda. Basel je s Otoka stigao s obećavajućih 2:2, ali Spursi su poveli u 23. minuti. Nakon pogreške domaće obrane, Dempsey je došao do lopte i pogodio za 0:1. Basel je uzvratio četiri minute kasnije, Streller je pronašao Salaha koji je pogodio za 1:1.

Domaćin je zatim stigao i do prednosti, na otvaranju drugog dijela u 49. minuti kada je Dragović pogodio iz neposredne blizine. Ipak, osam minuta prije kraja gosti su izborili produžetke. Huddlestone je dugom loptom pronašao Dempseyja - 2:2. Inače, od 90. minute gosti su igrali s igračem manje kada je Vertonghen srušio Strellera kao zadnji igrač obrane.

Fenerbahče je pak na gostovanju kod Lazija uspio sačuvati prednost iz prve utakmice (0:2) odigravši 1:1. Bilo je ovo sedmo gostovanje turskog kluba u Italiji i prvi puta da Fenerbahče nije izgubio. Domaćin je bio konkretniji i bolji, ali poveo je tek u 60. minuti kada je Lulić sjajnim udarcem glavom doveo Laziju u prednost. S obzirom na tijek susreta činilo se da bi domaćin mogao preokrenuti rezultat, ali gosti su uspjeli zabiti zlata vrijedan gol u gostima. Erkin je primirio jednu loptu na 11 metara s lijeva u kaznenom prostoru. Nakon što je zaljuljao domaćeg braniča, preciznim udarcem pogodio je za - 1:1.

Benfica je izborila prolaz odigravši neriješeno kod Newcastela (1:1) u utakmici u kojoj je ulog prvog suca obavljao Ivan Bebek. Portugalci su na Otok stigli s dva gola prednosti (3:1), a domaćin je poveo pogotkom Cissea u 71. minuti. Ameobi je iskoristio pogrešku gostujuće momčadi i proigrao Cissea koji je glavom zabio za 1:0. Domaćinu je trebao još jedan pogodak da bi izborio polufinale, ali nije uspio. Gaitan se dvije minute pije kraja našao u odličnoj prilici i zabio za 1:1.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.