Europska liga: Dinamo uvjerljivom pobjedom došao na korak od proljeća u Europi

Četvrtak, 26. studenog 2020. 20:51 Napisao/la  SC
Arijan Ademi
Arijan Ademi Foto: GNK Dinamo

Nogometaši Dinama svladali su na gostovanju u Klagenfurtu Wolfsberger 3:0 i dva kola prije kraja razigravanja po skupinama Europske lige zadržali vodeću ulogu u skupini K.

U prvom dijelu utakmice modri su u završnici propustili realizirati tri iznimne prigode (Petković i Ademi), ali su to nadoknadili u nastavku.

U 62. minuti Dinamo je poveo zahvaljujući pogotku Lovre Majera, koji je započeo akciju i uposlio Oršića na desnoj strani, Oršić je ubacio loptu pred gol Wolfsbergera tražeći Ademija, ali je lopta došla do Majera, koji lijepim volejem i uz malo sreće trese mrežu domaćina.

U 75. minuti sve je bilo riješeno, Bruno Petković je poentirao nakon što mu je loptu servirao Arijan Ademi.

Točku na „i“ velike pobjede Dinama stavio je Luka Ivanušec u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Ovom pobjedom nogometaši dinama došli su na korak od plasmana u idući krug natjecanja, odnosno „proljeća u Europi“.

U drugoj utakmici skupine K CSKA i Feyenoord u Moskvi su odigrali bez golova 0:0.

WOLFSBERGER - DINAMO 0:3

Strijelci: 0:1 Majer (62), 0:2 Petković (75), 0:3 Ivanušec (90+1).

WOLFSBERGER: Kuttin, Scherzer (82 Giorbelidze), Lochoshvili, Baumgartner (46 Rnić), Leitgeb, Wernitzing (62 Joveljić), Liendl, Stratzing (72 Sprangler), Peretz, Vizinger (82 Schmorbock).

DINAMO: Livaković, Moharrami, Theophile, Lauritsen, Gvardiol, Majer (74 Franjić), Jakić (83 Tolić), Ademi (90+2 Burton), Kastrati, Oršić (74 Ivanušec), Petković.

Poredak skupina K: Dinamo 8, Feyenoord 5, Wolfsberger 4, CSKA 3 boda.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.