Dinamo doživio europski poraz čim je naletio na prvu malo jaču momčad nakon Young Boysa

Četvrtak, 14. veljače 2019. 23:10 Napisao/la  SC

Plzen - Dinamo 2:1. Oba pogotka za domaćine postigao je stoper koji je bio zadužen za Petkovića, što ukazuje na karaktere pogodaka

Dinamo doživio europski poraz čim je naletio na prvu malo jaču momčad nakon Young Boysa

 

Viktoria Plzen pobijedila je Dinamo u prvoj utakmici 1/16 finala Europske lige i stekla minimalnu prednost pred uzvrat u Maksimiru.

Plzen je pobijedio boljom igrom u nastavku utakmice, kada je češka momčad uspjela prebaciti težište na zadnju liniju obrane gostiju.

U prvom dijelu Plzen je ostvario dominaciju u posjedu lopte, ostavio nešto bolji dojam u pas-igri, ali nije uspio probiti gusti i pokretljivi Dinamov središnji blok.

Dinamo se tijekom cijele utakmice pretežito uzdao na pokušaje brze transformacije, nekoliko puta je izgledao opasno u zadnjoj trećini.

Postigao je Dinamo vrlo efektni pogodak, Petrović i Olmo jednom izmjenom lopte poremtili su raspored cijele domaće obrane.

U 41. minuti Petrović je na 20-tak metara od vratiju primio loptu s Pernicom na leđima, potrčao u desno i onda iza leđa podvalio loptu za utrčalog Olma.

Ušao je Olmo u kazneni prostor i staloženo prebacio vratara Kozačika - 0:1.

U drugom dijelu domaća se momčad presložila u sredini terena i dobila okomitost u (među)prostoru, zadnja linija obrane Dinama postala je puno izloženija nego u prvom dijelu.

Oba pogotka za domaćine postigao je stoper koji je bio zadužen za Petkovića, što ukazuje na karaktere pogodaka.

U 54. minuti Pernica je izveo sjajni potez.

Presjekao je dodavanje Dinama na svojoj polovici, u okomitom trku dotrčao do zadnje linije, odigrao pravodobno ulijevo na ulazu u kazneni prostor, produžio trk do peterca, gdje je pravodobno dočekao precizni Beaugelov ubačaj slijeva - 1:1.

U 82. minuti Pernica je izmaknuo pažnji Petkovića na drugoj vratnici i u padu glavom loptu poslao u mrežu nakon ubačaja iz kuta - 2:1.

Plzen je nastavio pozitivnu seriju domaćih utakmica u Europi, pokazao da nije slučajno zadnjih sezona stalno u završnicama Europske lige i dokazao da će Dinamo u uzvratu imati težak zadatak.

A Dinamo je nakon poraza od Young Boysa na početku sezone u pretkolu Lige prvaka opet doživio poraz u Europi čim je naletio na prvu malo jaču momčad.

VIKTORIA PLZEN: Kozačik, Havel, Pernica, Hubnik, Kovarik, Horava, Hrošovsky, Ekpai (70 Petržela), Čermak (46 Prohaska), Kayamba, Beaugel (81 Chory)

DINAMO: Livaković, Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac, Gojak, Ademi, Olmo, Šitum (64 Moro), Petković, Oršić (76 Atiemwen)

Prva utakmica 1/16 finala Europske lige: Plzen - Dinamo 2:1 (Pernica 54, 82/Olmo 41)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.