Europska liga: Dembele izbacio Lyon u 90., Atletico Madrid se oprostio od trofeja

Četvrtak, 21. veljače 2013. 21:14 Napisao/la  SC

Rubin, Inter, Basel, Lazio, Tottenham, Newcastle i Stuttgart prvi su osigurali plasman u osminu finala Europske lige. Lyonu se osvetila kukavička igra u drugom poluvremenu. Dejan Lovren, Mateo Kovačić i Ivan Strinić odigrali 90 minuta, Nikola Kalinić isključen

Rubin, Inter, Basel, Lazio, Tottenham, Newcastle i Stuttgart prvi su osigurali plasman u osminu finala Europske lige.

Infarktna završnica viđena je u Lyonu gdje je Dembélé zabio u 89. minuti i tako donio Spursima zlatan vrijedan pogodak. Lyon je poveo u 17. minuti pogotkom Gonalonsa i prvi dio je dominirao. U završnici prvog dijela Spursi su pogodili i okvir vratiju, a na kraju im se sreća opet osmjehnula budući je Bale pogodak za pobjedu 2:1 u prvoj utakmici postigao u trećoj minuti sudačke nadoknade!

Iako su Spursi u drugom dijelu pritisnuli Lyon u njihov kazneni prostor, nisu stvorili puno izglednih prilika. S druge strane Francuzima se osvetio nevjerojatan kukavičluk u drugom dijelu budući da su više od pola sata praktički svaku loptu koju su osvojili samo vratili obrani Tottenhama. Kada bi i krenula izgledna kontra, Lyon je rijetko kada s više od tri igrača stigao u završnicu. Sve im se to osvetilo golom u završnici. Dejan Lovren odigrao je cijeli susret za Lyon.

Inter je potvrdio prolaz uvjerljivom pobjedom kod Cluja, Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret i zaradio žuti karton. Basel je sačuvao prednost iz prvog susreta na gostovanju kod Dnjipra odigravši 1:1. Nikola Kalinić ušao je u igru u 53. minuti umjesto Douglasa i deset minuta kasnije zaradio crveni karton. Ivan Strinić odigrao je cijeli susret i zaradio žuti karton.
szólj hozzá: Cluj vs Inter Milan 0:3 MATCH HIGHLIGHTS  

Uzvratni susret šesnaestine finala Europske lige: Rubin - Atletico (M) 0:1 (2:0) (Falcao 84'), Cluj - Inter 0:3  (0:2) (Guarin 22', 45', Benassi 89'),  Dnjipro - Basel 1:1 (0:2) (Seleznyov 79'/Schär 81'), Lazio - Borussia (M) 2:0 (3:3) (Candreva 10', Gonzalez 33'), Lyon - Tottenham 1:1 (1:2) (Gonalons 17'/Dembele 89'), Metalist - Newcastle 0:1 (0:0) (Ameobi 64'),  Racing - Stuttgart 0:2 (1:1) (Boka 45', Gentner 59').

Parovi osmine finala:  Viktoria - Fenerbahče, Benfica- Bordeaux, Anži Makhačkala - Newcastle, Stuttgart - Lazio,  Tottenham - Internazionale, Levante - Rubin, Basel - Zenit, Steaua - Chelsea.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.