EUROPSKA LIGA

Benfica i Sevilla slavili na svojim terenima

Četvrtak, 24. travnja 2014. 22:57 Napisao/la  SC

Polufinale: Benfica - Juventus 2:1 (Garay 2, Lima 84/Tevez 73), Sevilla - Valencia 2:0 (Mbia 33, Bacca 36).

Zanimljivo je bilo u prvim polufinalnim ogledima Europske lige. Domaćini su upisali slavlja, Juventus može biti zadovoljan ostvarenim, dok će Valencia žaliti za Vargasovim promašajima. Sevilla je na krilima raspoloženog Rakitića došla vrlo blizu torinskog finala, na kojeg će Juventus stići samo pobjedom u uzvratu.

Benfica - Juventus 2:1 (Garay 2, Lima 84/Tevez 73)

BENFICA: Artur - Sigueira, Garay, Luisao, Pereira - Gomes (82 Cavaleiro), Perez, Marković - Sulejmani (60 Almeida), Rodrigo - Cardozo (63 Lima)

JUVENTUS: Buffon - Chiellini, Bonucci, Caceres - Pirlo - Asamoah, Marchisio, Pogba, Lichtsteiner - Vučinić (65 Giovinco), Tevez (83 Osvaldo)

Juventus je uspio ostvariti ono po što je došao u Portugal. Unatoć porazu od 2:1 zabili su igrači Antonia Contea gol u gostima i stekli aktivan rezultat uoči uzvrata u Torinu. Benfica je furiozno otvorila suret. Nakon nepune dvije minute već su na svom Stadionu svjetla u Lisabonu šokirali aktualne talijanske prvake. Miralem Sulejmani ubacio je iz prvog kornera na utakmici, i našao glavu stopera Garaya koji ne griješi i domaći vode. O dominaciji Benfice govori podatak da je Juventus imao samo jedan udarac na vrata u prvom dijelu. Bilo je to u 14. minuti kada je bezopasan Tevezov udarac s ruba kaznenog prostora dobro obranio Artur. Obje momčadi pokazivale su napadačke sklonosti, pokušavale napasti iz kontranapada, ali nisu bile konkretne. Gosti u čekali sve do 73. minute Asamoah je dobro u šesnaestercu uposlio argentinskog napadača, a ovaj se spretnom reakcijom domogao prilike za pogodak koju nije propustio. Ipak pobjedu nakon još jedne vrhunski odigrane akcije odnose domaćini, zabio je Lima na izvrsnu asistenciju Rodriga petom. Minutu kasnije mogao je zabiti i Lazar Marković, ovoga puta Lima je bio u ulozi asistenta, no lopta je otišla zamalo pored vrata.

Sevilla - Valencia 2:0 (Mbia 33, Bacca 36)

SEVILLA: Bastos - Navarro, Fazio, Pareja, Figueiras - Mbia, Carrico - Vitolo (90 Iborra), Rakitić, Reyes (59 Marin) - Bacca (73 Gameiro)

VALENCIA: Guaita - Bernat (46 Gaya), Mathieu, Fuego, Pereira - Cartabia (57 Piatti), Keita, Parejo, Feghouli (74 Jonas) - Paco, Vargas

U drugoj polufinalnoj utakmici relativno izjednačenih snaga Sevilla je na svom stadionu znala iskoristiti svoje prilike. U prvome dijelu gostujući vratar Guaita dva je puta morao po loptu u mrežu u periodu od tri minute. Najprije je Mbia petom iz njemu neposredne blizine gola pospremio ubačaj Rakitića. Hrvatski je reprezentativac odlično ubacio u sredinu s lijeve strane, loptu je na drugu vratnicu prenio Carrico, na Stephanu Mbiji nije bilo teško pogoditi vrata. Tri minute kasnije akcija iz nogometnih udžbenika završila je u golu. Vitolo je predivno uposlio Baccu, odigrali su međusobno dupli pas, a Bacca je bio neumoljiv, pa je tako domaća momčad s izuzetno raspoloženim Rakitićem otišla na predah s kapitalnom prednosti. Stvari su se dodatno zahuktale u nastavku susreta, mogli su i jedni i drugi promjeniti rezultat no do toga ipak nije došlo. U 54. minuti Fazio tuče glavom, no Bastos odlično brani, da bi dvije minute kasnije Bacca izašao oči u oči s Guaitom koji također brani. Igrala se 66. minuta kada je Vargas nakratko ostao nečuvan u petercu domaćih, no pucao je pored gola. Nije pošlo za rukom Valenciji zabiti vitalan gol u gostima ni tri minute prije kraja, kada je tragičar Vargas pogodio gredu. U posljednjem napadu mogla je Sevilla i uvjerljivije slaviti, nakon što je Iborra, koji je u igru ušao nekoliko minuta ranije dočekao loptu u petercu nakon slobodnog udarca i pucao poviše gola.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.