FINALE EUROPA LIGE

Sevilla obranila titulu pobjednika

Srijeda, 27. svibnja 2015. 22:48 Napisao/la  SC

Finale: Dnipro - Sevilla 2:3. Bacca presudio dvama pogocima 

Nogometaši Seville obranili su naslov pobjednika Europa lige, Sevilla je pobjedom (3:2) protiv Dnipra u Varšavi postala prva momčad u povijesti europskih natjecanja, koja je četiri puta osvajala Europa ligu&Kup UEFA. Usto je postala prva momčad koja je kao pobjednik Europa lige ostvarila plasman u skupinu Lige prvaka.

U Varšavi se igrala utakmica u kojoj je ukrajinska momčad impresionirala pragmatičnošću u prvom dijelu! Prije utakmice znalo se da je Sevilla kvalitetnija momčad koja će dominirati kroz pas-igru, očekivao se nogomet u kojemu će Dnipro čuvati svoja vrata i vrebati priliku u brzim kontrama. Utakmica je ispunila očekivanja u svemu osim u lakoći kojom Dnipro kažnjava svaku pogrešku u prvom poluvremenu.

Već u 7. minuti Nikola Kalinić doveo je Dnipro u vodstvo nakon brze izmjene u polukontri i idealnog ubacivanja Matheusa zdesna po kojemu je hrvatski reprezentativac udarcem glavom zatresao mrežu - 1:0.

Odmah je Sevilla počela snažno pritiskati, dugo je Emeryjeva momčad lomila otpor Ukrajinaca prije nego što je Krychowiak u 28. minti iskoristio priliku i prizemnim udarcem pogodio mrežu iz gužve u kaznenom prostoru - 1:1. Tri minute kasnije Reyes je izvanredno proigrao Baccu, koji je je vješto pobjegao braničima Dnipra, zaobišao vratara i preokrenuo rezultat - 1:2.

Dnipro je nakon dva primljena pogotka ponovo počeo igrati nogomet, a poravnao je iz precizno izvedenog slobodnog udarca, kada je Rotan u 44. minuti prebacio živi zid i efektno pogodio cilj - 2:2.

Promijenio je Emery način igre u drugom dijelu koje ni približno nije bilo atraktivno za gledanje kao prvo poluvrijeme. Emery je postavio puno čvršći blok, posebice kada je izašao Reyes i Sevilla je počela igrati tipičan natjecateljski nogomet.

Bez previše nervoze Sevilla je čekala i dočekala pogrešku Dnipra. U 73. minuti pogrešno je izašla obrana Dnipra, Bacca je ostao sam na vhu kaznenog prostora, Vitolo presjekao dodavanje protivnika i idealno uposlio kolumbijskog napadača, koji je ponovo izašao sam ispred Boyka. Nije pogriješio - 2:3.

U 79. Bacca je glavom umalo ostvario hat-trick, Boyko je refleksno obranio udarac. To je bila jedina izgledna prilika na objema stranama do kraja utakmice na kraju koje je Dnipro pokušao izjednačiti igrom na mišiće.

Nikola Kalinić izašao je iz igre u 78. minuti, što je potez koji je iznenadio s obzirom da je Dnipro morao stizati rezultat.

DNIPRO: Boyko, Fedetskiy, Douglas, Cheberyachko, Leo Matos, Kankava (85 Sharkov), Fedorchuk (68 Bezus), Matheus, Rotan, Konoplyanka, Kalinić (78 Seleznyov)

SEVILLA: Rico, Vidal, Carrico, Kolodziejczak, Trémoulinas, Mbia, Krychowiak, Reyes (58 Coke), Banega (89 Iborra), Vitolo, Bacca (82 Gameiro)

Finala utakmica Europa lige: Dnipro - Sevilla 2:3 (Kalinić 7, Rotan 44/Krychowiak 28, Bacca 31, 73)

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.