EUROPSKA LIGA

Ajax razbio Lyon, Nizozemci brzo osigurali pobjedu

Srijeda, 03. svibnja 2017. 20:42 Napisao/la  SC

Polufinalna utakmica Europa lige: Ajax - Lyon 4:1

Nogometaši Ajaxa pobijedili su sa 4:1 Lyon u prvoj polufinalnoj utakmici Europa lige.

Nizozemci su do poluvremena praktički riješili utakmicu pogocima Traorea u 25. i Dolberga u 34. minuti. Lyon je odlično krenuo. U prvih 20 minuta Francuzi su, bez Lacazettea u početnoj postavi, zagospodarili terenom, no osim jedne prilike nisu napravili previše. A kada je Ziyech u 25. minuti odlično ubacio, a Traore glavom skrenuo za 1:0, "špina" se otvorila, a Lyon potpuno nestao

Već nakon četiri minute u drugom poluvremenu Ajax je imao 3:0 nakon gola Younesa.

Nakon tog gola probudio se i Lyon, počelo se igrati "va banque", pa je prvo Valbuena fantastičnim udarcem u 66. minuti smanjio na 3:1, a dvije minute kasnije Fekir je propustio zicer za 3:2. No, nešto se ponovno pitalo i Ziyecha, koji sjajnom trećom asistencijom u 71. minuti pronalazi Traorea za 4:1.

Polufinale Europa lige: Ajax - Lyon 4:1 (Traore 25, 71, Dolberg 34, Younes 49/ Valbuena 66)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.