EUROPSKA LIGA

Golovi umjesto bombi, Athletic pobijedio Hapoel

Srijeda, 28. studenog 2012. 21:32 Napisao/la  SC

Euroliga: HKS - Athletic 0:2  (Llorente 34, Toquero 76)

Euroliga

HAPOEL KIRYAT SHMONA - ATHLETIC BILBAO 0:2

Stadion "Kiryat Elliezer". Gledatelja: 5.000

Sudac: Rene Eisner (Austrija)

Strijelci: 0:1 Llorente (34'), 0:2 Toquero (76')

Žuti kartoni: Tzedek, Vaheba, Elisha (Hapoel Kiryat Shmona), Pena (Athletic Bilbao)

HAPOEL KIRYAT SHMONA: Amos, Vahaba, Tzedek, Gabal, Levi, Einbinder, Elisha, Porokara (46 Abuhazira), Tasevski (57' Mizrachi), Sallalich (71' Mresat), Abed.

ATHLETIC BILBAO: Raul, San Jose, Castillo, Ramalho, Laporte, Moran, Pena (85' Vidal), Toquero, Llorente, Ismael Lopez (65' Gomez), Igor Martinez (77' Undabarrena).

Prošlosezonski finalist Athletic Bilbao, koji je u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi ovosezonske Europa lige sretno i spretno eliminirao Slaven Belupo, još se prošloga četvrtka oprostio od ovoga natjecanja. Baski su protiv Hapoela ipak stigli do prve pobjede u Europa ligi zahvaljujući pogocima Llorentea u 34. i Toquera u 76. minuti.

No, utakmica kao utakmica nije imala nikakav natjecateljski značaj jer su oba sastava i prije njezina početka bili zacementirani za posljednje dvije pozicije Skupine I. Pa ipak ovaj je susret poseban. Trebao se igrati 22. studenog, ali sigurnosna situacija, bolje rečeno ratne operacije na tom području, prisilile su UEFA-u da zbog sigurnosnih razloga utakmicu odgode. U međuvremenu rat se nije završio, ali sigurnosna situacija je u srijedu ipak dozvoljavala igranje nogometa.

Podsjećanja radi, 21 studenog u jednom je autobusu u centru Tel Aviva u 10.30 ujutro eksplodirala bomba i tada je postalo jasno da nikome nije do nogometa. Situacija u Gazi i dalje je napeta, a niti Izraelci ne spavaju mirno. Referendum o neovisnosti Palestine u Izraelu nije dočekan oduševljeno, nogomet i sport u ovom su slučaju zaista u drugom planu.

Jake snage sigurnosti na i oko stadiona u Haifi ono je što će se najviše pamtiti u srijedu navečer.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.