Dinamo u napadu igrao u granicama mogućnosti Mislava Ošića

Petak, 18. veljače 2022. 09:30 Napisao/la  SC

U uzvratnoj utakmici Sevilla će vjerojatno drugačije igrati u obrani što će Dinamu otežati posao

Mislav Oršić (Dinamo)
Mislav Oršić (Dinamo)

 Dinamo je doživio poraz (1:3) od Seville u utakmici koja je potvrdila da je aktualni hrvatski prvak donio presudnu odluku kada je ove zime odlučio zadržati Mislava Oršića.

Još jednu utakmicu Dinamo je u napadu odigrao u granicama mogućnosti najboljega napadača, Oršić je opet bio strijelac, ponovo je bilo uočljivo da u napadu nema adekvatnog partnera.

Bruno Petković ne može igrati na ovako visokoj europskoj razini, znalac istančanog osjećaja za finese jednostavno je prespor za vrhunski nogomet.

Deni Jurić u Dinamo je stigao iz Šibenika kao potencijal koji se treba realizirati, napadač koji ne realizira priliku kakvu je Jurić imao u 53. minuti teško može ostvariti karijeru na ovako visokoj razini.

Četvrtoga napadača Dinamo nema, Komen Andrić nije igrao.

Ukratko, premalo Dinamo ima kvalitete u napadu da bi mogao igrati ravnopravno protiv vrhunskih europskih momčadi poput Seville, koja je lakoćom realizirala svoje (polu)šanse.

- Bilo je malo čudno, dosta tih igrača poznajem, bilo je i malo neugodno, pogotov kod penala, u nekom trenutku je čak pao i smijeh kad sam vidio Livija ispred sebe. Prije svega, sretni smo i ponosni na način kako smo odigrali danas protiv ovog fantastičnog Dinama. Mislim da smo odigrali jako inetesantnu utakmicu, i na kraju zaslužili pobjedu. Dobro smo kružili s jedne strane na drugu i čekali svoju priliku, i onda zabili ta dva brza gola u dvije minute. To su bili ključni trenuci. Brzo smo reagirali nakon gola Oršića, a potom odigrali i jako dobro drugo poluvrijeme, kazao je Ivan Rakitić.

U uzvratnoj utakmici Sevilla će vjerojatno drugačije igrati u obrani što će Dinamu otežati posao, riječ je o momčadi koja igra najbolju obranu u LaLigi što se u utakmici protiv Dinama nije vidjelo.

Dojam je da je Dinamo svoje šanse propustio u Sevilli.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.