Dinamo ostvario plasman u završnicu Europske lige teže od očekivanog

Četvrtak, 01. listopada 2020. 22:27 Napisao/la  SC
Arijan Ademi
Arijan Ademi

Dinamo je očekivano ostvario plasman u skupinu Europske lige na neočekivano težak način s obzirom da Flora objektivno nije bila protivnik koji je trebao pokvariti planove hrvatskog prvaka.

U prvom dijelu sve je izgledalo prema očekivanja, od igre do pogodaka.

Gavranović je u 11. minuti glavom u trku skrenuo loštu i načeo mrežu gostiju, koji su aktivni zaostatak održavali još petnaestak minuta.

A onda je Petković vrhunski proigrao Gavranovića, koji je zajedno s Ademijem istrčao pred vratara Flore, Ademi je priveo kraju malonogometnu akciju - 2:0.

U drugom dijelu Flora je odmah stala visoko čime je dala do znanja da se neće predati tek tako.

Nekoliko je puta gostujuća momčad opasno ušla u završnicu prije nego što je Sinyavskiy u 65. minuti ušao slijeva u kazneni prostor i precizno loptu s 15 metara poslao uz bližu vratnicu u mrežu - 2:1.

U nastavku utakmice momčad Dinama počela je igrati opterećena mogućim iznenađenjem, neizvjesnost je trajala do 87. minute.

Tada je Petković otrčao je nepostavljenu obranu gostiju, idealno proigrao Ademija koji je utrčao u kazneni prostor i skratio muke hrvatskom prvaku - 3:1

DINAMO: Livaković, Stojanović, Theophile-Catherine, Gvardiol, Leovac, Jakić, Majer (83 Katrati), Ademi, Gavranović (66 Ivanušec), Oršić (68 Gojak), Petković

FLORA: Igonen, Lilander, Pürg, Kuusk, Lukka, Vassiljev, Kreida (88 Poom), Soomets (81 Miller), Alliku, Liivak (76 Lepik), Sinyavskiy

Utakmica play-offa Europske lige: Dinamo - Flora 3:1 (Gavranović 11, Ademi 26, 87/Sinyavsiy 65))

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.