Europska liga: Dinamo osvojio važne bodove u borbi za europsko proljeće

Četvrtak, 04. studenog 2021. 20:19 Napisao/la  SC

Modrima sada slijedi domaća utakmica protiv Genka, nova pobjeda Dinamu bi donijela plasman u šesnaestinu finala Europske lige

Bartol Franjić
Bartol Franjić

Nogometaši Dinama pobijedili su Rapid u utakmici 4. kola H skupine Europske lige, momčad Damira Krznara uzvratila je tako Bečanima za poraz od prije dva tjedna i napravila veliki korak ka željenom cilju, plasmanu u idući krug natjecanja.

Modrima sada slijedi domaća utakmica protiv Genka, nova pobjeda Dinamu bi donijela plasman u šesnaestinu finala Europske lige.

Čim je utakmica otpočela gosti su šokirali Maksimir, Robert Ljubičić lijepo je proigrao Christopha Knasmullnera koji je ušao u prostor upražnjen uspavanom reakcijom zadnjeg reda domaćina i pospremio loptu u donji lijevi kut – 0:1.

Na poravnanje se nije dugo čekalo, već u 12. minuti, Mislav Oršić odlično je ubacio s lijeve strane, a Bruno Petković glavom modre vratio u utakmicu – 1:1.

Petkovićev pogodak vratio je samopouzdanje momčadi, zaigrali su Dinamovci puno bolje, strpljivo čekali svoju prigodu i dočekali je u 34. minuti.

Komnen Andrić se našao na pravom mjestu nakon razigravanja Petkovića i Franjića – 2:1.

Dinamo je puno bolji bio i u nastavku utakmice, ali sve do 63. minute nisu uspjeli ugroziti gostujućeg vratara, a tada je lopta po Oršićevu udarcu odsjela na vratnici.

Točku na i važne pobjede modrih u Europskoj ligi stavio je Šutalo, Bulat je u 83. minuti izveo slobodan udarac, Šutalo je ispratio ubačaj i poentirao glavom – 3:1.

DINAMO – RAPID 2:1

DINAMO: Livaković, Franjić, Theophile-Catherine, Šutalo, Moharrami (89 Ristovski), Mišić, Gojak, Oršić (89 Špikić), Petković, Ivanušec (73 Menalo), Andrić (79 Bulat).

RAPID: Gartler, Aiwu, Hofmann, Moomann (21 Querfeld), Ullmann, Grahovac (81 Bošnjak), Ljubičić, Arase (46 Schick), Knasmullner, Grull (69 Ballo), Kara (69 Kitagawa).

Strijelci: 0:1 Knasmullneer (8), 1:1 Petković (12), 2:1 Andrić (34), 3:1 Šutalo (83)

U drugoj utakmici H skupine Genk i West Ham igrali su 2:2

Poredak: West Ham 10, Dinamo 6, Genk 4, Rapid 3.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.