Europska liga: Dinamo osigurao drugo uzastopno proljeće u Europi

Četvrtak, 03. prosinca 2020. 20:50 Napisao/la  SC

Bruno Petković realizirao je nastrožu kaznu dosuđenu u posljednjim trenucima prvoga dijela, Lovro Majer u 53. minuti potvrdio je pobjedu Dinama, koji će s prvog mjesta iz K skupine u drugi krug

Europska liga:  Dinamo osigurao drugo uzastopno proljeće u Europi
Foto: GNK Dinamo

EUROPSKA LIGA, 5. KOLO

FEYENOORD – DINAMO 0:2

Stadion De Kuip. Bez gledatelja.

Sudac: Kavanagh (Engleska).

Strijelci: 0:1 Petković (45+6-11 m), 0:2 Majer (53).

Žuti kartoni: Spajić, Toornstra, Malacia, Geertruida, Senesi, Berghuis (Feyeenord), Theophile (Dinamo).

FEYENOORD: Marsman, Malacia, Senesi, Spajić (46 Botteghin), Geertruida, Kokcu, Toornstra, Diemers (70 Teixeira), Narsingh, Linsen (36 Bannis), Berghuis.

DINAMO: Livaković, Moharrami, Lauritsen, Theophile, Gvardiol, Ademi, Jakić, Ivanušec (72 Oršić), Majer (65 Franjić), Kastrati (88 Tolić), Petković (88 Perić).

Igrala se šesta minuta sudačkog vremena prvoga dijela kada je Kokcu pred vratima Feyeenorda srušio Kastratija.

Za suca Kavanagha nije bilo nikakvih dvojbi, odmah je pokazao na bijelu točku, a sigurni realizator bio je Bruno Petković.

Petkovićevim pogotkom u najbolje vrijeme, na kraju prvog dijela, modri su praktički riješili utakmicu i potvrdili proljeće u Europi.

U 53. minuti Lovro Majer potvrdio je Dinamov plasman u šesnaestinu finala Europske lige, Ademi je lijepo probio domaću obranu, uposlio Majera koji se oslobodio čuvara i iz neposredne blizine zatresao mrežu.

U drugoj utakmici K skupine Wolfsberger je slavio u Moskvi protiv CSKA 1:0.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Dario Vizinger u 22. minuti, prekrasnim udarcem s 25 metara svladao je domaćeg vratara.

Prekrasan pogodak s 25 metara Daria Vizingera nekadašnjeg nogometaša Rijeke.

CSKA – Wolfsberger 0:1 (Vizinger 22)

Poredak: Dinamo 11, Wolfsberger 7, Feyenoord 5, CSKA 3 boda.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.