Europska liga: Dinamo i Genk odgodili odluku za zadnje kolo

Četvrtak, 25. studenog 2021. 20:38 Napisao/la  SC

Dinamo ima dva boda prednosti, u zadnjem kolu ide u goste West Hamu, Genk igra doma protiv Rapida

Luka Menalo postigao prvi europski pogodak u modrom dresu
Luka Menalo postigao prvi europski pogodak u modrom dresu

Nogometaši Dinama i Genka odigrali su bez pobjednika (1:1) u Maksimiru čime je aktualni hvatski prvak osigurao nastavak sezone u Konferencijskoj ligi.

Odluka o drugom sudioniku završnice Europske lige odgođena je za zadnje kolo.

Dinamo ima dva boda prednosti, ali u zadnjem kolu ide u goste West Hamu, Genk igra doma protiv Rapida.

U prvom poluvremenu Dinamo je ostavio bolji dojam, djelovala je modra momčad okomitije i opasnije, nekoliko je puta obećavajuće ušla u završnicu, jednom je kaznila pogrešku gostujuće obrane.

U 35. minuti Theophile je iz zadnje linije okomito prebacio zadnju liniju gostiju, Menalo je pobjegao visoko postavljenoj obrani gostiju, McKenzie ga nije mogao stići prije nego što je loptu pokraj ukopanoga Vandervoordta gurnuo u mrežu - 1:0.

Genk ni jednom nije uputio izravni udarac u domaća vrata, dvaput se kontrama doimamo opasnije, ali je neposredno pred odlazak na odmor izjednačio.

U 45. minuti nakon ubačaja iz kuta lopta se odbila do Ugba, napadač Genka bio je okrenut leđima vratima ispred prve stative prije nego što se uspio okrenuti oko Franjića i silovito loptu od grede poslati u mrežu - 1:1.

U drugom dijelu Genk je bolje izgledao, presložili su se gosti u sredinjem bloku, Dinamo više nije prijetio, kako je vrijeme odmicalo Genk je igrao sve hrabrije i opasnije...

Dinamo malo ohrabrio tek u završnici, izašaoje  visoko i umalo primio pogodak.

U 85. minuti Bongonda je propustio realizirati meč-loptu na kraju brze kontre, ušao je kazneni prostor zdesna, Livaković je bio pravodoban...

U nastavku akcije, Livaković je stigao blokirati Ugbin pokušaj na drugog strani kaznenog prostora.

U drugom dijelu Dinamo je najbliži pogotku bio kada je Gojak htio ubaciti zdesna, lopta je zamalo iznenadila Vandervoordta...

DINAMO: Livaković, Moharrami (87 Bulat), Šutalo, Theophile, Franjić, Mišić, Menalo (69 Špikić), Ivanušec, Ademi (76 Gojak), Oršić (76 Andrić), Petković (86 Čop)

GENK: Vandervoordt, Preciado, Sadick, McKenzie, Arteaga, Hrošovsky, Eiting (66 Thorstvedt), Heynen, Bongonda, Ito (66 Piantsil), Ugbo

Nikola Vlašić igrao je do 77. minute za West Ham, koji je u Beču rutinski potvrdio plasman u drugi krug natjecanja.

Skupina H, 5. kolo: Dinamo - Genk 1:1 (Menalo 35/Ugbo 45), Rapid - West Ham 0:2 (Yarmolenko 40, Noble 45+2-11m)
Poredak: West Ham 13, Dinamo 7, Genk 5, Rapid 3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.