AEK - RIJEKA Matjaž Kek: Činjenica je da je AEK favorit, ali i mi imamo svoju računicu

Srijeda, 22. studenog 2017. 19:15 Napisao/la  SC

Zanimljivo je da su po bod u Ateni osvojili Milan i Austria Beč, jedinu pobjedu AEK je ostvario na Rujevici.

Matjaž Kek
Matjaž Kek


Nogometaši Rijeke još uvijek imaju šanse proći u drugi krug natjecanja Europske lige, pa bi utakmica protiv AEK-a u četvrtak trebala biti odlučujuća.

Međutim, uoči utakmice u Ateni stanje u kojemu se nalazi riječka momčadi odagnalo je realnu pomisao da bi Rijeka u utakmicama protiv AEK-a i Milana mogla ostvariti pozitivne rezultate.

Matjaž Kek na presici na Olimpijskom stadionu u Ateni bio je poslovično suzdržan. Rijeka je u Atenu doputovala da bi prije svega napokon odigrala jednu utakmicu u skladu s objektivnim mogućnostima, a mogućnosti su ne tako davno bile takve da je Rijeka slovila favoritom uoči prve utakmice protiv AEK-a na Rujevici:    

- Pretpostavljam da ste gledali tu utakmicu i da sami možete prosuditi. Ja o tome neću govoriti u medijima, odgovorio je Kek na pitanje o slabostima AEK-a.

- Znam da bi u AEK-u najviše voljeli da oslobodimo prostor za njihove kvalitetne pojedince, ali sačekajte... Sve ćete sutra vidjeti, poručio je Kek.

Na početku presice Kek je realno procijenio odnose:

- Činjenica je da je AEK favorit, ali i mi imamo svoju računicu. Moramo razmišljati o kvaliteti svoje igre i naći odgovor na početni pritisak domaćina. Mislim da AEK ima dovoljno širok igrački kadar da nadomjeste izostanke. AEK nije jedan ili dva igrača, već jak kolektiv, kazao je Kek prije nego što su igrači Rijeke odradili treninga na stadionu.

U momčad se vraća Domagoj Pavičić, koji će u središnjici igrati zajedno s Matom Malešom i Filipom Bradarićem.

- Još smo u igri za prolazak i nećemo se predavati do zadnje minute. Tako ćemo se i postaviti na terenu i ja sam uvjeren u naš prolaz, optimistično je poručio Pavičić.

AEK je vodeća momčad grčkog prvenstva, grčka momčad u Europskoj ligi još nije doživjela poraz iako je dvaput igrala protiv Milana.

Zanimljivo je da su po bod u Ateni osvojili Milan i Austria Beč, jedinu pobjedu AEK je ostvario na Rujevici.

Budući da AEK u zadnjem kolu gostuje u Beču, momčadi trenera Manola Jimeneza pobjeda protiv Rijeke praktično otvara vratar druga kruga natjecanja:

- Dobrim rezultatom možemo osigurati proljeće u Europi. Neće nam biti lako jer i Rijeka ima svoju računicu. Prva utakmica je prošlost, imaju jako puno brzih igrača i u gostima su se pokazali kao jako opasni, kaže Jimenez.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.