Liga prvaka: Ante Čačić uoči PSG-a: Ne znam s čime mogu iznenaditi Ancelottija

Utorak, 23. listopada 2012. 15:14 Napisao/la  Z. G.

Ibrahimović je jedan od najboljih na svijetu. Ako ga uspijemo odcijepiti od momčadi, izolirati ga, da što manje ima loptu u posjedu, raditi momčadski, onda možemo uspjeti, objašnjava strateg Dinama


Opet Dinamo čeka utakmicu Lige prvaka i opet glavni trener Ante Čačić javno tvrdi da ne postoji način kako bi Modri iznenadili suparnika. Opet pored živih Apoela i BATE Borisova tvrdi da bi sve osim poraza bilo veliko iznenađenje i opet sugerira da je njegova vlastita momčad uljez u Ligi prvaka, da je to druga dimenzija… I onda se trebamo čuditi zbog čega u Maksimiru nema gledatelja i zbog čega se Josip Šimunić požalio: bojim se da ni sami igrači ne vjeruju da su u stanju nešto učiniti. Ako ne vjeruje trener, kako će vjerovati igrači?! Ne sjećamo se kad smo vidjeli ovako diletantsku i autodestruktivnu psihološku pripremu za utakmicu! Trener sad već redovito uvjerava vlastite igrače da su beznadni gubitnici! Možda bi, barem u Čačičćevoj eri, trebalo dotjerati i Dinamov grb pa, umjesto malog d, prilijepiti veliko L. Dakako, kao luzeri…

- Doista ne znam čime bismo mogli iznenaditi PSG. Mi u Hrvatskoj nemamo priliku prilagoditi se za ovakvu utakmicu, takve igramo šest puta godišnje. Pa, Inter nam je u Zaprešiću jednom pucao na gol, ne možemo tako pripremati obranu, dok će nas PSG tjerati na maksimalni angažman, ispalio je Čačić uoči okršaja 3. kola A skupine lige prvaka protiv PSG-a u srijedu u Maksimiru u 20.45 sati.

Baš nas zanima kako to BATE Borisov uspijeva pripremati obranu u bjeloruskoj ligi protiv goropadnih klubova imenom: Belšina, Torpedo Žodino, Neman Grodno, Gomelj, Naftan… Ili strašni suparnici Apoela u ciparskoj ligi: Alki, Nea Salamis, Enosis, Paphos…I dok je danima i tjednima uvjeravao sve oko sebe da Dinamo niti u jednoj utakmici Lige prvaka nema što tražiti, Čačić na trenutke ipak ustukne:

- Naša skupina ne izgleda atraktivno, ali jasno je da nije ništa slabija od one u kojoj je Dinamo igrao lani kad je sve završilo u lošim tonovima. Obaveza nam je biti bolji i efikasniji i napokon uhvatiti poneki bod. Učinit ćemo sve da bismo limitirali kvalitetu suparnika. Njihova je momčad satkana od svjetskih zvijezda koje predvodi svjetski trener. Budemo li svih 90 minuta usredotočeni, zašto ne bismo nešto i napravili. Ibrahimović? Trebamo ga izolirati na način da što manje bude u posjedu lopte. Moramo ga momčadski zatvarati.

Dinamo nakon dva odigrana kola ima čak i lošiji utržak nego u lanjskoj grozomornoj sezoni, kad je nakon dviju utakmica imao gol razliku podnošljivih -3. Sad se zaustavio na -4 što daje naslutiti da bi mogao nadmašiti vlastiti lanjski rekord kao najlošija momčad u povijesti Lige prvaka gledajući učinak unutar jedne sezone.

- Imam dojam da nas suparnici u tim prvim dvjema utakmicama nisu nadigrali – ni Porto niti Dinamo Kijev. Pokazali smo neke pojedinačne slabosti što kvalitetan suparnik uspije iskoristiti. Očekujem da budemo i mirniji i agresivniji, ovisno o konkretnoj situaciji na terenu. Ma, i u Kijevu smo vjerovali da možemo nešto učiniti pa smo primili pogodak već u trećoj minuti. Kod nekih igrača postoji odjek prošlosezonskih nastupa u Ligi prvaka, ali unatoč svemu sam optimist, jer poznajem svoju momčad. Sanjam proljeće u Europi i to ću smatrati velikim uspjehom. Nisam se još odrekao toga, kaotično je provukao Čačić, jer nejasno je kako se "uljezi iz druge dimenzije" mogu nadati prezimljavanju u Europi.

Pa, putanju odlutalih Čačićevih misli teže je pratiti nego putanju odlutalih lopti nakon Vrsaljkovih centaršuteva. Kako god, favorit za prvo mjesto ipak je Porto. Tako barem smatra Čačić

- Očekujem neizvjesnu utrku između Porta i PSG-a. Prednost bih ipak dao Portu, jer ima kontinuitet boljih igara.

Dinamov trener tvrdi da bi i njegova momčad igrala bolje da je i posjet maksimirskim tribinama nešto veći.

- Možda akcija pozivanja navijača nije uspjela, ali ideja je bila dobra. Žalosno je što su mediji sve to ismijali. Dok Dinamo skuplja Uefin koeficijent za sve hrvatske klubove, mediji ga ismijavaju. A, sve radimo za bolje sutra i doista mislim da bismo svi trebali biti na istom zadatku. Da smo protiv Porta imali 10.000 ljudi više, momčad bi dala još više.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.