Zoran Mamić, trener Dinama: Vjerujem da ćemo se još veseliti u Ligi prvaka

Srijeda, 30. rujna 2015. 08:28 Napisao/la  SC

Nismo bili na priželjkivanom nivou što zbog kvalitete Bayerna, što zbog impresioniranosti mojih igrača. Rano smo primili dva nepotrebna gola, kaže trener Dinama


Ne zvuči baš ohrabrujuće konstatacija da nogometaši Dinama moraju biti zadovoljni što su u Munchenu doživjeli poraz od samo pet razlike (0:5). Dinamo je igrao tako konfuzno da je Bayern mogao postići još barem toliko pogodaka da je trebalo

- Čestitam Bayernu, no mi nismo bili na priželjkivanom nivou što zbog kvalitete Bayerna, što zbog impresioniranosti mojih igrača. Rano smo primili dva nepotrebna gola, ali to je sastavni dio nogometa. Svi smo impresionirani Bayernom, njihova brzina i jednostavnost su fascinantne. Ovdje se ni bolje ekipe od Dinama ne mogu nadati bodovima. Igrači nisu ispunili naš plan, u prvom dijelu nismo igrali kako smo zamislili. Otvarali smo previše prostora Comanu i Costi, oni su te koridore maksimalno koristili. Na odmoru rekao sam igračima da skupe glave, da se smire nakon visokog rezultata. Trebalo nam je više koncentracije, nju smo i pronašli u nastavku. Teško je igrati protiv Bayerna, igraju brzo, na jedan-dva dodira. Teško im je biti blizu i biti agresivan. Veliko hvala svim navijačima koji su bili ovdje s nama, pokazali su kako se svih 90 minuta bodri i voli svoj klub, rekao je trener Zoran Mamić.

Nakon 2. kola situacija u skupini se zakomplicirala:

- Pobjeda Olympiacosa za mene je iznenađenje, nisam to očekivao bez obzira na kvalitetu Grka. Mi smo nekoga željeli okrznuti, već jesmo Arsenal, no vjerujem da ćemo se još veseliti u Ligi prvaka, smatra Mamić.

- Nikada se ne smijemo zadovoljati ovakvim poratzima. Ipak, svjesni smo s kime smo igrali, od koga izgubili. Bayern igra fantastičan, brz, okomit i konkretan nogomet. A to ubija, tome nemam što dodati. Nisam se nadao pobjedi Olympiacosa u Londonu, ali i mi na svom kontu imamo tri boda. Spremit ćemo se za taj dvoboj, nadamo se najboljem ishodu. Htio bih se zahvaliti navijačima koji su danas bili sjajni, bodrili su nas cijelu utakmicu, nadam se da će tako biti i ubuduće, rekao je Josip Pivarić.

-Što reći nego čestitati Bayernu? Znali smo da su odlična momčad, to su samo danas potvrdili. Dogovorili smo se da ćemo ih odmaknuti od našega gola, ali to nije lako napraviti. Sjajna su momčad, zaslužuju čestitke, a mi se sada okrećemo drugim utakmicama. Bio je gušt igrati, čuti s tribina naše navijače. Nadam se da će nas tako bodriti i za 20-ak dana kada dočekujemo Olympiacos, poručio je Arijan Ademi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.