ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Real (M) - Man. Utd., Barcelona - Milan šlageri

Četvrtak, 20. prosinca 2012. 12:05 Napisao/la  SC

Prve utakmice na rasporedu su 12./13. odnosno 19./20. veljače, a uzvrati 5./6. odnosno 12./13. ožujka

U sjedištu UEFA-e u Nyonu održan je ždrijeb osmine finala nogometne lige prvaka. Glavni tajnik UEFA-e  Gianni Infantino uz pomoć ambasadora finala Stevea McManamana izvlačio je kuglice sa imenima 16 momčadi koje će nastaviti borbu prema Wembleyu gdje će se održati finale 25. svibnja. Englez McManaman nije bio sretan za sunarodnjake jer je Manchester United spario sa madridskim Realom, a Arsenal sa Bayernom.

Parovi osmine finala
Galatasaray - Schalke 04, Celtic - Juventus, Arsenal - Bayern, Shakhtar - Borussia Dortmund, Milan - Barcelona, Real Madrid - Manchester United, Valencia - PSG, Porto - Malaga.

Treći šlager biti će dvoboj Milana i Barcelone a iz hrvatskog navijačkog kuta zanimljiv će biti i dvoboj Shakhtara Eduarda i Darija Srne, te Borussije Dortmund Ivana Perišića. Prve utakmice na rasporedu su 12./13. odnosno 19./20. veljače, a uzvrati 5./6. odnosno 12./13. ožujka.

Milan je izvukao Barcelonu, najtežeg mogućeg protivnika.

- Prošle godine sa njima smo se sastali dva puta, u skupini i u četvrtfinalu, a ove godine srećom ćemo se sresti samo dva puta. Sada smo već naviknuti igrati u Kataloniji. Mislima smo uz Tita Villanovu i njegovu obitelj i želimo mu sve najbolje na operaciji. Nadamo se da će sjediti na klupi protiv nas. Napredujemo u igri i uvjeren sam da ćemo tako nastaviti do veljače. Susrećemo se sa "savršenim strojem" koji je ove sezone imao više problema nego obično u natjecanju po skupinama. Nadam se da ćemo se ovoga puta mi kvalificirati dalje, Ovo je najveća prepreka koju moramo preskočiti, ali ako uspijemo u tome možemo otići do kraja, rekao je Umberto Gardini, sportski direktor Milana.

U Barceloni su zadovoljni ždrijebom.

- Osobno, jako sam sretan s ishodom ždrijeba, ne zbog toga što će nam biti lako, upravo suprotno. Sretan sam jer je Milan momčad koja mi se oduvijek sviđala i volim igrati protiv njih. Imaju fantastičan stadion i uvjeren sam da su pred nama dvije fenomenalne eliminacijske utakmice. Prošle sezone osvojili smo Ligu prvaka i La Ligu praktično u razmaku od tjedan dana. I ovu smo godinu dobro odradili i nadam se da nas nova sreća čeka u proljeće 2013 godine - rekao je Puyol.

Druga poslastica je Real Madrid - Manchester United.

- Bit će to izuzetno napeto iskustvo za sve nas. Manchester United nije samo veliki klub već i velika organizacija poznata u cijelom svijetu. Sretni smo i zbog toga jer sa njima imamo sjajne odnose, ali znamo da će biti teško. Sir  Alex Ferguson je tamo posljdnjih 25 godina i fantastičan je trener koji zna kako izvući ono najbolje iz igrača i koji ima klasne igrače ali mi smo Real Madrid i moramo dati sve od sebe, rekao je Emilio Butragueno, predstavnik Reala na ždrijebu i legenda kraljevskog kluba.

Butragueno se ujedno osvrnuo i na povratak Cristiana Ronalda na Old Trafford

- Bit će ovo velika utakmica za njega, nešto aposlutno posebno, ali on je veliki profesionalac i uvjeren sam da će učiniti sve da nam pomogne da se plasiramo u četvrtfinale, mišljenja je predstavnik Reala koji se osvrnuo i na odnos Mourinha i Fergusona.

- Znam da su u sjajnim odnosima. Jako smo zadovoljni sa Mourinhom i nadam se da će nas odvesti do novoga naslova u Liigi prvaka i da će naši navijači biti ponosni na našu momčad, zaključio je Butragueno.

 

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.