Vječne nogometne dileme: Messi ili Guardiola, igrači ili treneri, kokoš ili jaje?

Četvrtak, 20. listopada 2016. 10:11 Napisao  I. V.

Utakmica između Barcelone i Manchester Cityja ponovo je aktualizirala vječnu nogometnu temu: jesu li za uspjehe momčadi važniji igrači ili treneri?

Leo Messi u utakmici protiv Pepa Guardiole iskazao je genijalnost zbog koje slovi jednim od najboljih nogometaša svih vremena. Da ima karizmu i karakter Maradone ili Pelea, vjerojatno bi postao najbolji!

Messijev konkretan učinak su tri pogotka i iznuđenim kazneni udarac, ali je još važnije da su zbog fantastičnog Messija svi igrači Barcelone najbolji na svijetu.

Uz dužno poštovanje velikanima poput Inieste, Suareza i Neymara, njihova igra ipak dobiva drugačiju dimenziju kada Messi igra kao što je igrao protiv momčadi Pepa Guardiole.

A momčad Manchester Cityja uopće nije igrala tako slabo kao što sugerira rezultat 0:4:   

- Jesu li nas koštale individualne pogreške? Fernandinho, Claudio Bravo. Da, pretpostavljam da jesu. Ali to je dio igre. To je nogomet. Najgori poraz u mojoj karijeri je bio onaj s Bayernom protiv Madrida, čitava utakmica i pogreške koje sam napravio s početnom postavom. Tada, 2014. godine nismo imali prilika, nismo ih stvarali, ali sada jesmo. Kontrolirali smo igru, očekivali pogodak. Ali Barca vas brzo kazni, rekao je Guardiola nakon utakmice.

Pep Guardiola reputaciju jednog od najboljih trenera na svijetu stekao je na klupi Barcelone, kada je vodio Messija.

Guardiola u međuvremenu nije postao slabiji trener, ali u momčadi Manchester Cityja nema igrača poput Messija. Nema takvog igrača  nigdje na svijetu osim u Barceloni...

Zašto onda Barcelona predvođena Messijem svake sezone ne osvoji Ligu prvaka ili Primeru?

Zašto Messi ne može ništa značajno osvojiti s argentinskom reprezentacijom?

Zašto Messi ne bi bio najbolji igrač na svijetu da ne igra u Barceloni?

... Utakmica između Barcelone i Manchester Cityja ponovo je aktualizirala vječnu nogometnu temu: jesu li za uspjehe momčadi važniji igrači ili treneri?

Je li prvo nastalo jaje ili se prvo izlegla kokoš?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.