Liga prvaka: Sudac Danny Makkelie u središtu pozornosti španjolske javnosti

Utorak, 27. travnja 2021. 09:43 Napisao/la  SC

Norveški sudac Tom Henning Ovrebo postao personifikacija korupcije u UEFA-i nakon što je 2009. godine u polufinalu Lige prvaka brutalno izbacio Chelsea u utakmici protiv Barcelone

Danny Makkelie
Danny Makkelie

Nizozemski sudac Danny Makkelie neočekivano se našao u središtu pozornosti sportske javnosti u Španjolskoj.

Makkelie u utorak sudi utakmicu polufinala Lige prvaka između Real Madrida i Chelsea, dva nesuđena superligaša.

Kao što je poznato, Chelsea je zajedno s pet ostalih engleskih klubova odmah odustao od Superlige pod pritiskom britanske vlade, Real Madrid je još uvijek službeno član Superlige zajedno s Juventusom i Barcelonom.

UEFA je počela stvarati dodatni pritisak na tri kluba koji ne odustaju od Superlige, predsjednik Aleksandar Čeferin najavio je sankcije ako ne odustanu od ideje da ustanove zatvorenu ligu od koje UEFA neće imati nikakve financijske koristi, talijanski savez pod pritiskom UEFA-e već je donio odluku da će kazniti Juventus...

Španjolski savez nema takvu snagu da bi se mogao usprotiviti Real Madridu i Barceloni, Real Madrid  najavio je sudsku tužbu protiv UEFA-e zbog monopolističkog ponašanja...

Mogućnost da će UEFA odmah izbaciti Real Madrid iz Lige prvaka bio je običan blef, ali španjolski mediji potenciraju da je UEFA postala glasovita po perfidnim načinima sankcija.

Naravno da se španjolski mediji zbog Barcelone nisu htjeli sjetiti najpoznatijeg egzekutora u novijoj povijesti UEFA-e, norveški sudac Tom Henning Ovrebo postao je personifikacija korupcije u UEFA-i nakon što je 2009. godine u polufinalu Lige prvaka brutalno izbacio Chelsea u utakmici protiv Barcelone.

Dok se u španjolskoj javnosti stvara atmosfera egzekucije, u Real Madridu uoči utakmice protiv Chelsea znakovito šute na temu suđenje.

U Engeskoj je drugačije, menadžer Chelsea Thomas Tuchel ovako je prokomentirao negativnu atmosferu uoči utakmice:

- Vjerujem sto posto u suca i UEFA-u. Vjerujem sto posto u bilo kojega suca kojega UEFA delegira na ovoj razini. Trebamo najbolje suce, jer je to vrlo teško, vjerujem da će sudac pokušati suditi najbolje što može, kazao je Tuchel.

Inače, 38-godišnji Makkelie bio je VAR sudac u finalu Svjetskog prvestva 2018. godine između Francuske i Hrvatske i u finalu Lige prvaka 2019. između Liverpoola i Tottenhama.

U obama finalima dosuđeni su kontroverzni penali, koje su skrivili Ivan Perišić (Hrvatska) i Moussa Sissoko (Tottenham).

Makkelie je na terenu sudio finale Europske lige 2020. godine između Seville i Intera.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.