EPILOG SUKOBA U PARIZU

Trojica Hrvata kažnjena s četiri mjeseca zatvora

Petak, 09. studenog 2012. 08:26 Napisao/la  SC

Uz zatvorsku kaznu trojica hrvatskih navijača kažnjeni su s pet godina zabrane dolaska u Pariz i regiju

Trojica hrvatskih navijača koja su uhićena u Parizu nakon sukoba s navijačima PSG-a kažnjena su s četiri mjeseca zatvora. Sud je ujedno kaznio tri navijača PSG-a s kaznama od 800 do tisuću eura. Tužitelj je za francuske navijače tražio uvjetnu kaznu između šest mjeseci do godine dana. AFP navodi da su u sukobima uhićene 24 osobe, dok je jedan hrvatski navijač teško ozlijeđen.

Sud je kaznio hrvatske navijače uz obrazloženje da su u Pariz došli isključivo zbog tučnjave. Sud je naveo da je jedan od navijača imao sa sobom štaku iako za to nije bilo medicinskog razloga, drugi je nosio pendrek, a treći pojas zamotan oko šake. Trojica Hrvata su ujedno dobila kaznu zabrane dolaska u Pariz i regiju na pet godina. Hrvatski navijači branili su se tvrdeći da su u Pariz stigli isključivo iz turističkih razloga, te da nisu dio nikakve navijačke skupine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.