MANCHESTER CITY - BAYERN Thomas Tuchel objasnio kako treba čuvati Erlinga Haalanda, Pep Guardiola prije utakmice nastavio tražiti alibije za neuspjehe u Ligi prvaka

Utorak, 11. travnja 2023. 09:44 Napisao/la  SC

U drugoj večerašnjoj utakmici pod velikim pritiskom je Simone Inzaghi, trenera Intera na klupi održavaju samo rezultati u Ligi prvaka

Thomas Tuchel objasnio kako treba čuvati Erlinga Haalanda,  Pep Guardiola prije utakmice nastavio tražiti alibije za neuspjehe u Ligi prvaka

Večeras se igraju prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka, od 21 sat igraju Manchester City - Bayern i Benfica - Inter.

Jasno, u središtu pozornosti utakmica je na Etihadu, gdje igraju dvije ponajbolje momčadi na svijetu koje vode Pep Guardiola i Thomas Tuchel.

Tuchel je dobio (1:0) Guardiolu u finalu Lige prvaka 2021. godine, njemački stručnjak postao je europski prvak na klupi Chelseaja.

Thomas Tuchel večeras prvi put vodi Bayern u jednoj utakmici Lige prvaka, na klupu je sjeo 25. ožujka, debitirao je pobjedom u derbiju protiv Borussije Dortmund i odmah nakon toga doživio šokantni domaći poraz u kupu od Freiburga.

Bayern njeguje klupski mentalitet velikana, koji posebice dolazi do izražaja u velikim utakmicama kakva se večeras igra na Etihadu:

- Pepove momčadi uvijek su imale jedinstven stil. Pokušat ćemo pronaći načine da im se suprotstavimo sa i bez lopte. Trebamo kompletnu utakmicu. Analizirali smo City posljednjih nekoliko tjedana. Bio sam trener u Engleskoj i mislim da imamo dobru ideju o tome što možemo očekivati. Želimo ih spriječiti da budu previše dominantni. Uzbuđeni smo zbog utakmice, to je ogroman izazov, vrsta testa kakvog želimo. Moramo graditi na posljednjim rezultatima kako bismo imali šanse. Prilično je jasno kako će City igrati. Možete vidjeti učinak koji je Pep imao na momčad nakon šest ili sedam godina provedenih ovdje. Oni su postali izrazito napadačka momčad, u dobroj su formi. Imamo pravo na samopouzdanje nakon dosadašnjih rezultata u Ligi prvaka, moramo pokušati nastaviti tako. Možda imamo ulogu blagog autsajdera, što nije problem. Pokušat ćemo to maksimalno iskoristiti. Moramo biti samouvjereni i vrhunski, kazao je Tuchel koji je zanimljivo odgovorio na pitanje kako čuvati Erlinga Haalanda:

- Imao sam zadovoljstvo razgovarati s Johanom Cruyffom, koji mi je pričao o napadaču kojega nikad nisu mogli čuvati dok je vodio Barcelonu sve dok ga nisu prestali čuvati. Onda je prestao zabijati golove. No, mi to ipak nećemo učiniti, kazao je Tuchel.

Pepu Guardiola na klupi Manchester Cityja prati sindrom Lige prvaka, nikako da osvoji Ligu prvaka iako vodi najvredniju momčad na svijetu:

- Pogledajte samo golfera Jacka Nicklausa, koliko je jakih turnira odigrao u karijeri, a koliko ih je osvojio? Igrao ih je 164, a osvojio tek 18. Gubio je puno više nego je pobjeđivao. Tako je to u nogometu, košarci, golfu. Michael Jordan, po meni najbolji košarkaš svih vremena, igrao je 15 godina u NBA ligi i osvojio šest naslova prvaka. Gubio je više nego što je pobjeđivao, pokušava Guardiola alibi za neuspjehe pronaći u prozaičnim primjerima:

- Bitno je biti u četvrtfinalu Lige prvaka i dati sve od sebe. Ništa više od toga. Iz mog iskustva u Bayernu, imao sam osjećaj da uvijek morate pokušati pobijediti gdje god da igrate. Ako oni budu morali braniti više nego inače, to znači da ćemo mi biti dobri, rekao je Guardiola.

U drugoj večerašnjoj utakmici pod velikim pritiskom je Simone Inzaghi, trenera Intera na klupi održavaju samo rezultati u Ligi prvaka, a Benfica ove sezone igra vrhunski nogomet:

- Znamo da nas čeka težak zadatak protiv jakog i kvalitetnog protivnika, ali znamo da zajedno možemo uspjeti. Mislim da je to riječ koju ćemo koristiti u naredna dva mjeseca. Cilj je ostati u svim natjecanjima u travnju, u zaostatku smo u ligi, ali imamo se šanse vratiti. Benfica je izvrsna momčad. Kao i Porto, dominira ligom. Benfica ima kvalitetu, tehnički potkovane igrače, jako dobro pokrivaju igrače bili oni u posjedu ili ne. Puno trče, igramo protiv momčad koja je izgubila samo dvaput u 2023., zadnji put prošlog petka od Porta, kazao je Inzaghi.

Problem trenera Intera su slabe igre u Serije A, Inter u zadnjem kolu nije uspio pobijediti (1:1) Salernitanu:

- Prošle godine smo pobijedili 5:0 na ovom terenu i nismo igrali tako dobro kao ove godine. Samo u prvom poluvremenu, lani smo uputili četiri udarca prema golu i zabili tri gola, ove godine smo imali preko 20 udaraca i samo jednom smo pogodili, poručio je Inzaghi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.