LIGA PRVAKA Srna s Shakhtarom u Torinu želi prekid pobjedničkog niza Juventusa

Utorak, 02. listopada 2012. 15:23 Napisao  Luka Variola

Utorak  (20.45), skupina E:  Nordsjaelland - Chelsea, Juventus - Shakhtar.  Skupina F:  BATE Borisov - Bayern, Valencia - Lille.  Skupina G (18):  Spartak - Celtic.  (20.45):  Benfica - Barcelona.  Skupina H: Cluj - Manchester United, Galatasaray - Braga

Večerašnjim dvobojima 2. kola diljem Starog kontinenta nastavlja se nogometna Liga prvaka. Jedan od najzanimljivijih dvoboja definitivno je sraz skupine E u Torinu u kojem Juventus nakon tri godine pauze ponovo ugošćuje dvoboj elitnog klupskog natjecanja. Talijanskom prvaku u goste dolazi ukrajinski prvak predvođen hrvatskim kapetanom Darijom Srnom.

Obje momčadi dominiraju u nacionalnim prvenstvima. Juventus je na Čizmi već 45 utakmica bez poraza, dok je momčad iz Donjecka pobijedila u prvih 10 utakmica ovogodišnjeg prvenstva.

- Imamo velik izbor napadača, tako da sam ja na slatkim mukama i sretan sam s učinkom svakog svog igrača. Rotirat ću ih sve tako da će svi dobiti svoju priliku, objasnio je uoči dvoboja strateg Torineza Antonio Conte.

Ove dvije momčadi su jedine međusobne utakmice odigrale u Kupu UEFA davne 1976. godine. U Torinu je Stara dama slavila s 3:0, dok je u Donjecku Shakhtar pobijedio s nedovoljnih 1:0.

U pogonu će večeras biti i Srnin reprezentativni kolega Mario Mandžukić koji sa svojim Bayernom gostuje u Minsku. Domaći BATE Borisov već 16 utakmica ne zna za poraz, a u 1. je kolu skupine F šokirao Lille u gostima. No, i Bavarci se ne mogu požaliti na formu, Bayern je u sezonu ušao s rekordnih devet pobjeda zaredom. U derbiju Pirineja Benfica u Lisabonu dočekuje Barcelonu u okviru skupine G.


Utorak (20.45), skupina E: Nordsjaelland - Chelsea, Juventus - Shakhtar

Skupina F: BATE Borisov - Bayern, Valencia - Lille

Skupina G (18): Spartak - Celtic. (20.45): Benfica - Barcelona

Skupina H: Cluj - Manchester United, Galatasaray - Braga

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.