Spektakl na Anfieldu, nevjerojatne transformacije Real Madrida u Ligi prvaka

Utorak, 21. veljače 2023. 23:05 Napisao/la  SC

Luka Modrić bio ponajbolji igrač u najboljem poluvremenu Real Madrida ove sezone, Napoli opravdao očekivanja

Spektakl na Anfieldu, nevjerojatne transformacije Real Madrida u Ligi prvaka

Nevjerojatno izgledaju transformacije momčadi Real Madrida u utakmicama Lige prvaka!

Momčad koja se ove sezone u LaLigi muči sa svakim protivnikom, čim počne utakmica Lige prvaka izgleda kao da se nogomet događa samo u Madridu.

Ni šokantno vodstvo Liverpoola od 2:0 nakon 14 minuta nije naškodilo mentalitetu rođenih pobjednika Lige prvaka!

Real Madrid u nastavku utakmice postigao je čak pet pogodaka, a impresivni način na koji je madridska momčad odigrala drugo poluvrijeme pokazala je tko je najveći favorit najjačega klupskoga natjecanja na svijetu.

U prvom dijelu događalo se štošta nekontroliranog, prvi dio obilježile su dvije katastrofalne pogreške ponajboljih vratara na svijetu.

Courtois je u 14. minuti loptu jednostavno darovao strijelcu Salahu, Alisson je u 36. minuti napucao leđima okrenutog strijelca Viniciusa.

Nunezov spektakularni pogodak petom na Salahovo savršeno proigravanje najavili su atraktivnu utakmicu, Vinicius je prvi pogodak postigao tehički savršenim udarcem na ulasku u kazneni prostor.

U drugom dijelu Liverpool je nestao s travnjaka na Anifeldu, Real Madrid potpuno je preuzeo kontrolu nad utakmicom, madridska obrana djelovala je neprobojno, a napad ubojito.

U najboljem poluvremenu Real Madrida ove sezone jedan od najboljih igrača bio je Luka Modrić!

Dva njegova poteza treba istaknuti!

Prvi je savršena asistencija za Militaa u 48. minuti iz neobične pozicije, naciljao je Modrić perfektno njegovu glavu ubačajem iz kuta.

Drugi je bio u začetku zadnjega pogotka, kada je Modrić pretrčao dvojicu igrača Liverpoola, dobio duel s 19 godina mlađima Bajčetićem, ostao na nogama i loptu gurnuo Viniciusu, koji je u završnici proigrao Benzemu na desnoj stran kaznenog prostora.

Benzema je lažnjakom posjeo Andresona na travanjak i onda mirno loptu plasirao u mrežu pokraj trojice nemoćnih igrača Liverpola.

Savršena akcija!

Stefan Bajčetić bio je jedina svjetla točka u porazu Liverpoolu, 18-godišnji mladić postao je najmlađi igrač Liverpoola u Ligi prvaka, igrao je do 85. minute i pokazao da se na Anfieldu pojavio jedan od najvećih talenata u europskom nogometu.

LIVERPOOL: Alisson, A. Arnold, Gomez (73 Matip), Van Dijk, Robertson, Hernderson (73 Milner), Fabinho, Bajčetić (85 Elliot), Salah, Gakpo (64 Firmino), Nunez (64 Jota)

REAL MADRID: Courtois, Carvajal, Militao, Rüdiger, Alaba (27 Nacho), Valverde, Modrić (87 Kroos), Camavinga, Rodrygo (81 Ceballos), Benzema (87 Asensio), Vinicius

Liverpool - Real Madrid 2:3 (Nunez 4, Salah 14/Vinicius 21, 36, Militao 48, Benzema 56, 67)

Vodeća momčad Serije A ispunila je očekivanja i u prvoj utakmici stekla prednost koju Eintracht u uzvratu teško može nadoknaditi.

Ne zbog toga što je prednost velika nego zbog toga je velika razlika u kvaliteti.

Kvaratskhelia u 36. minuti nije iskoristio kazneni udarac, od 58. minute Eintracht je igrao bez isključenog Kolo Muanija, pa na kraju domaćini mogu biti zadovoljni relativno podnošljivim porazom.

Kristijan Jakić igrao je stopera od početka, Hrvoje Smolčić sjedio je na klupi.

EINTRACHT: Trapp, Tuta, Jakić, Ndicka, Buta (69 Knauff), Kamada, Sow, Max (90+2 Lenz), Lindström, Muani, Götze (81 Alidou)

NAPOLI: Meret, Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera, Anguissa (80 Ndombele), Lobotka, Zielinski, Lozano (80 Elmas), Osimhen (84 Simeone), Kvaratskhelia (84 Politano)

Eintracht - Napoli 0:2 (Osimhen 40, Di Lorenzo 65)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.