Liga prvaka: Šahtar žali zbog boda u Torinu, BATE pokazao put "malim" momčadima

Srijeda, 03. listopada 2012. 12:02 Napisao/la  SC

Bili smo superiorni protiv Juventusa, pogotovo u završnici utakmice. No, realno gledano, i bod je velik u Torinu, objasnio je trener Šahtara Rumunj Mircea Lucescu

Druga večer nogometne Lige prvaka obilovala je uzbuđenjima i iznenađenjima. Najveće je definitivno napravio bjeloruski BATE Borisov koji je u Minsku šokirao njemačkog diva Bayerna. 

Bavarci su na istok Europe doputovali po novi klupski rekord nakon devet pobjeda na startu sezone u Njemačkoj. No, zaustavilo ih je najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja elitnog klupskog natjecanja, koje nakon dva kola na svojem kontu ima šest bodova! Domaćin se odlično branio i iz kontranapada uništio prošlogodišnjeg finalista Lige prvaka. Trener Bavaraca Jupp Heynckes je kao ključ poraza izdvojio je sjajnu obranu domaćih.

- Znao sam i prije utakmice, za razliku od mnogih drugih, da nas čeka vrlo dobar suparnik. Radi se o dobro organiziranoj momčadi, posebno kvalitetnoj u obrani što se pokazalo i u utorak. A iznad svega, domaći su se igrači borili nesebično, objasnio je uzroke poraza Heynckes.

Velika bitka vođena je i u Torinu gdje je Juventus u srazu s Šahtarom upisao osmi uzastopni remi u europskim natjecanjima (bez kvalifikacija), izjednačivši dosadašnji rekord škotskog Rangersa. Ukrajinski prvak predvođen kapetanom Darijom Srnom opet je pokazao kako definitivno pripada samom europskom vrhu. Bodm svakako više mogu biti zadovoljni u redovima talijanskog prvaka.

- Bili smo superiorni protiv Juventusa, pogotovo u završnici utakmice. Tada smo imali puno prilika, pogađali smo stativu i vratnicu, ali realno gledano, i bod je velik u Torinu. Juventus je sjajna momčad koja je i danas bila na visokom stupnju, objasnio je trener Ukrajinaca, Rumunj Mircea Lucescu.

Srijeda, skupina A (20.45): Dynamo (K) - Dinamo, Porto - PSG. Skupina B (20.45): Arsenal - Olympiakos, Schalke - Montpellier. Skupina C (18): Zenit - Milan, Anderlecht - Malaga. Skupina D: Ajax - Real, Manchester City - Borussia Dortmund

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.