Liga prvaka: Real Madrid i Chelsea odgodili odluku o finalisti za uzvratnu utakmicu

Utorak, 27. travnja 2021. 22:51 Napisao/la  SC

Teško je živio Real Madrid prvih pola sata, lakoćom je Chelsea stvarao višak u sredini, još su lakše gosti izlazili na zadnju liniju domaće obrane...

Pulisic postigao pogodak za Chelesa
Pulisic postigao pogodak za Chelesa

Real Madrid i Chelsea odigrali su 1:1 u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.

Teško je živio Real Madrid prvih pola sata, lakoćom je Chelsea stvarao višak u sredini, još su lakše gosti izlazili na zadnju liniju domaće obrane...

Središnji trokut (Modrić, Kroos, Casemiro), koji je postao zaštitni znak kvalitete Real Madrida, kao da nije postojao u defenzivnom bloku.

U 10. minuti ispala je cijela zadnja linija domaće obrane, Werner je ostao sam na petercu kao na malom nogometu, Courtois je nogom uspio obraniti udarac.

U 14. minuti Pulisic je prvo pobjegao domaćim stoperima, onda se na lijevoj strani kaznenog prostora komotno okrenuo i znalački iskoristio nered u obrani, prošao Courtoisa i loptu poslao u mrežu između dvojice domaćin braniča na gol-crti - 0:1.

Obrana Real Madrid do 29. minute bila je na streljani, jedino što je Real Madrid u tom razdoblju mogao u napadu učiniti bilo je osloniti se na neki potez iznenađenja poput Benzemenina (23) udarca s 22 metra, kada je lopta okrznula vratnicu.

U 29. minuti Benzema je majstorskim potezom vratio Real Madrid u utakmicu.

Marcelo je ubacio nakon prekida, Casemiro i Militao dvaput su nadskočili obranu gostiju, lopta je nakon glavometa stigla do Benzeme, koji je iz okreta u padu efektno loptu zakucao u mrežu - 1:1.

Pogodak je djelovao poput okidača, momčad Real Madrida odmah je počela izgledati drugačije, uspostavila se ravnoteža u utakmici bez prilika.

U drugom dijelu Real Madrid igrao je drugačije zbog toga je središnji blok djelovao čvrsto, Chelsea više nije mogao stvarati višak u sredini, igralo se toliko obostrano oprezno da je utakmica postala nezanimljiva.

Očito su obojica trenera procijenili da će odluka o finalistu pasti na Stamford Bridgeu.

Luka Modrić odigrao je utakmicu na svojoj optimalnoj razini, Mateo Kovačić nije igrao zbog ozljede.

REAL MADRID: Courtois, Carvajal (77 Odriozola), Varane, Militao, Nacho, Modrić, Casemiro, Kroos, Marcelo (77 Asensio), Vinicius (66 Hazard), Benzema (90+2 Rodrygo)

CHELSEA: Mendy, Christensen, Silva, Rudiger, Chilwell, Kante, Jorginho, Azpilicueta (66 James), Pulisic (66 Ziyech), Werner (66 Havertz), Mount

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka: Real Madrid - Chelsea 1:1 (Benzema 29/Pulisic 14)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.