Liga prvaka: PSG unatoč porazu eliminirao Bayern, Chelsea sačuvao prednost

Utorak, 13. travnja 2021. 23:00 Napisao/la  SC

PSG se u dvjema utakmicama pokazao uspješnijim za pogodak u gostima, televizijski gledatelji uživali u vrhunskom nogometu

Liga prvaka: PSG unatoč porazu eliminirao Bayern, Chelsea sačuvao prednost

PSG i Chelsea plasirali su se u polufinale Lige prvaka.

U prošlogodišnjem finalu Lige prvaka, PSG se u dvjema utakmicama pokazao uspješnijim za pogodak u gostima.

Parižani su prošli u polufinale iako su doživjeli poraz u Parizu u utakmici za nogometne sladokusce.

U prvom dijelu naglašeno otvorene utakmice, PSG je imao više izglednih prilika.

Tri velike prilike nije iskoristio Neymar, kojemu je prvo Neuer obranio "zicer" u situaciji jedan na jedan.

Brazilac je 37. minuti pogodio prečku, u 39. minuti loptu je poslao u vratnicu, kada je istrčao ispred Neuera.

Bayern je iskoristio poremećaj u obrani domaćina u 40. minuti, Alaba je ostao u otvorenoj poziciji za udarac, Navas je odbio loptu, Choupo-Moting je doslovno nadskočio na Kimpembea i glavom u mrežu gurnuo loptu i kapetana PSG-a.

Nije bilo dosadno Navasu, Sane je zamalo promašio dvama udarcima izvana

U drugom dijelu igralo se isto uzbudljivo kao u prvom s time da su tenzije rasle kako je vrijeme prolazilo, jedan pogodak bio je potreban Bayernu za prolaz, tek se u uzvratu vidjelo koliko je nedostajao Robert Lewandowski.

Njemačka je momčad očekivano preuzela veći rizik, postavila se visoko, pritiskala i time ostavila puno slobodnog prostora za brze izlaske Mbappea i Neymara.

U 53. minuti Neymar je zamalo zakasnio nakon što je Di Maria prošao desnom stranom, u 90. minuti Neuer je na poziciji libera uspio stići prije Neymara do lopte.

Izobilje poluprilika i vrhunskih poteza bile su poslastica za televizijske gledatelje, ovako raskošnom spektaklu nedostajali su samo gledatelji na Parku prinčeva.

PARIS SG: Navas, Dagba, Danilo, Kimpembe, Diallo (59 Bakker), Gueye, Paredes, Di Maria (88 Herrera), Neymar, Draxler (73 Kean), Mbappe

BAYERN: Neuer, Pavard, Boateng, Lucas, Davies (71 Musiala), Kimimch, Alaba, Sane, Müller, Coman, Choupo-Moting (85 Martinez)

Chelsea je kontrolirao prednost iz prve utakmice sve do 94. minute, kada je Porto ostvario nedostatnu pobjedu atraktivnim pogotkom škaricama Taremija

Mateo Kovačić nije igrao zbog ozljede.

CHELSEA: Mendy, Azpilicueta, Silva, Rudiger, James, Jorginho, Kante, Chilwell, Mount (86 Ziyech), Havertz (90+2 Havertz), Pulisic

PORTO: Marchesin, Manafa (75 Nanu), Pepe, Mbemba, Sansui, Corona (75 Luis Diaz), Oliveira (84 Vieira), Uribe, Otavio, Martinez, Grujić (63 Taremi)

Uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka: PSG - Bayern 0:1 (3:2) (Choupo-Moting 40), Chelsea - Porto 0:1 (2:0) (Taremi 90+4)
* u zagradama rezultati prvih utakmica

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.