Polufinale Barcelona - Chelsea, spektakl ili repriza sudačkih pogrešaka i verbalnih obračuna?

Četvrtak, 05. travnja 2012. 09:11 Napisao/la  SC

Pronaći ćemo strategiju protiv Barcelone koja će odgovarati našem profilu igrača, rekao je Roberto Di Matteo nakon pobjede nad Benficom

Pitanje koje se prvo nameće nakon četvrtfinalnih utakmica Lige prvaka jest mogu li Bayern i Chelsea izbaciti Real Madrid odnosno Barcelonu i spriječiti veliki španjolski finale. Oklade bi vjerojatno išle prema tome da njemački velikan ima puno više šansi protiv Mourinhovih trupa, iako Chelsea ima poseban motiv. Naime, ogledi Chelseaja i Barcelone bili su često vatreni proteklih godina. Najviše se pamti pogodak Inieste u 93. minuti na Stamford Bridgeu zbog kojega Chelsea nije ušao u finale,a glavni sudac Tom Henning Ovrebo prije toga nije sudio minimalno dva penala za Chelseja. Didiera Drogbu suigrači su morali spriječiti nakon utakmice da se fizički ne obračuna sa sucem. Aktualni trener Chelseaja na ogled gleda s jedne druge strane.

- Bit će sjajno iskustvo odigrati dvije utakmice protiv najbolje ekipe u svijetu. Pronaći ćemo strategiju protiv Barcelone koja će odgovarati našem profilu igrača, rekao je Roberto Di Matteo.

Koliki će pritisak biti na suce dovoljno govori činjenica da je Anders Frisk otišao u mirovinu nakon prve utakmice osmine finala na Camp Nou 2005. godine kada je slavila Barcelona. U konačnici je dalje prošao Chelseja, a Frisk je zbog prijetnji smrću nakon što je u prvom susretu isključio Drogbu ipak odlučio objesiti zviždaljku o klin.

Uzvrat je također bio spektakl, hrpa vrijeđanja, boce koje su letjele na sve strane. Pravi, džentlmenski uvog u spektakl polufinale Lige prvaka.

- Da igrali smo u nekoliko navrata protiv Barcelone proteklih godina i nekolicina naših igrača ima dosta iskustva, zaključio je Di Matteo.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.