Pogledajte na što je Pep Guardiola potrošio 1,2 milijarde eura

Subota, 10. lipnja 2023. 11:17 Napisao/la  SC

Osvojiš tri naslova jedne godine i misliš da ćeš sljedeće sezone igrati isto... ali ne, kaže Bernardo Silva

Bernardo Silva i Pep Guardiola
Bernardo Silva i Pep Guardiola

Pep Guardiola stigao je na Etihad 2016. godine i od tada stalno mijenja roster u neprekidnoj težnji da dostigne nemoguće, jer savršena igra u nogometu ne postoji.

Ako se itko približio savršenoj igri, onda je to Guardiola:

- On je trener s kojim sam najviše radio i svaki dan nastoji biti drugačiji. Osvojiš tri naslova jedne godine i misliš da ćeš sljedeće sezone igrati isto... ali ne. On se stalno razvija. Stalno mijenja stvari tako da se nitko ne navikne na naš način igre. To je promijenilo moj način gledanja na nogomet. Prije, u Monacu, bio sam više dribler. Sada igram jednostavno, za momčad, s jednim, dva dodira. To je najvažnije za Pepa. Ili to radiš ili ne igraš, priznao je Bernardo Silva, koji s Guardiolom radi od 2017. godine.

Svakako treba istaknuti da Guardiola nikada ne bi mogao težiti najvišim ciljevima da nije imao novca, otkada je došao na Etihad potrošio je 1,2 milijarde eura na ulazne transfere, Manchester City ima najvredniju momčad na svijetu.

Marca je objavila sljedeći pregled Pepovih sezona:

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.