Pep Guardiola i Simone Inzaghi najavili finale Lige prvaka

Petak, 09. lipnja 2023. 21:59 Napisao/la  SC
Pep Guardiola i Simone Inzaghi najavili finale Lige prvaka

Manchester City u subotu (21) protiv Intera igra finale Lige prvaka, jedini trofej koji nedostaje u klupskoj riznici:

- To je definitivno san, apsolutno. Da biste postigli određene stvari morate uvijek imati pravu proporciju opsesije, želje. Opsesija je pozitivna riječ. To je san za sve nas. Znamo koliko je ovo natjecanje važno. Moramo se fokusirati na ono što moramo uraditi. Vidjeli smo dovoljno utakmica Intera da znamo s kime imamo posla. Što se povijesti tiče, Inter je bolji od nas. To nije važno. Bitno je da u subtu odigramo što bolje, kazao je Pep Guardiola.

Prema svim prognozama Inter je apsolutni outsajder:

- Znamo kakvu utakmicu moramo igrati. Znamo da je City trenutno najbolja momčad na svijetu. Mi smo ponosni što smo u finalu i dat ćemo sve od sebe. Moramo biti fokusirani i svesti pogreške na minimum. Nismo opušteni, borit ćemo se protiv veoma jakog tima. Vezni red će biti veoma važan, ali trebat će nam noge, glava i srce u finalu. Ovo će nam biti 57. utakmica u sezoni. Neke utakmice smo zasluženo izgubili, a neke zasluženo pobijedili. Zasluženo smo stigli do finala. Imamo priliku da upisati se klupsku povijest. Bit će teško, ali dat ćemo sve od sebe. Znamo šta ova utakmica znači za svih u Interu. Navijači su uvijek bili uz nas i imamo veliku odgovornost, rekao je trener Intera Simone Inzaghi i naglasio sljedeće:

- Znamo koliko je Haaland opasan, pripremili smo nešto da ga zaustavimo, ali cijela ekipa morati obratiti pažnju i na ostale igrače. Oni se brane dobro i napadaju dobro. Mi ćemo pokušati igrati našu igru. Morao sam birati između nekih igrača, bio sam u dilemi. Sjajno je kada imate veliku konkurenciju u momčadi. Imam sreću da treniram igrače koji su spremni igrati ovakve utakmice. Imamo miks mladih i iskusnih igrača koji su igrali nekoliko finala. Ti detalji čine razliku, poručio je Inzaghi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.