LIGA PRVAKA Nisu dramatični preokreti novost u životu talijanskog stručnjaka, Carlo Ancelotti davno je postao akter najvećega preokreta u povijesti finala upravo u utakmici protiv Liverpoola

Četvrtak, 05. svibnja 2022. 09:08 Napisao  I. V.

Milan pod vodstvom Carla Ancelottija do odmora vodio 3:0 i na kraju izgubio u finalu od Liverpoola

Guardiola i Ancelotti
Guardiola i Ancelotti

Carlo Ancelotti i Pep Guardiola ušli su u povijest Lige prvaka rekordim brojkama nakon pobjede (3:1) Real Madrida protiv Manchester Cityja u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka. 

Ancelotti će kao trener igrati peti put u finalu Lige prvaka, do sada je pet puta osvojio Ligu prvaka: triput kao trener (Milanx2, Real Madrid) dvaput kao igrač (Milanx2).

- Sretan sam što smo u finalu, u Parizu ćemo igrati protiv još jednog velikog rivala. Bit će to fantastična utakmica za nogomet. Utakmica je bila blizu kraja, no uspjeli smo pronaći energiju koju smo imali. Odigrali smo dobru utakmicu protiv jakog rivala. Kad smo uspjeli izjednačiti, imali smo psihološku prednost u produžecima. Ne mogu reći da smo navikli na ovakav život, ali ono što se dogodilo večeras dogodilo se protiv Chelseaja i protiv PSG-a. Ako moram reći zašto, onda je to zbog povijesti ovog kluba koja nam pomaže da nastavimo dalje kada se čini da nas više nema. Uz dužno poštovanje prema Cityju, povijest se ne može izgraditi u dvije ili 10 godina, rekao je Carlo Ancelotti.

Pep Guardiola osvojio je tri Lige prvaka, dvaput kao trener (Barcelonax2), jednom kao igrač (Barcelona).

Europski prvak zadnji put je bio na klupi Barcelone prije 11 godina, otada je na klupama Bayerna i Manchester Cityja izgubio čak šest od devet polufinala po čemu je postao neslavni rekorder.

- Bili smo blizu, ali na kraju nismo uspjeli doći do finala. Jednostavno je. U prvom poluvremenu nismo bili dovoljno dobri, ali nismo puno patili. Nakon što smo zabili gol, bili smo bolji. Našli smo svoj ritam i igračima je bilo ugodno na terenu, ali nismo izdržali. Nogomet je nepredvidiv. Stavili su dosta igrača u kazneni prostor, a mi nismo odigrali najbolje. To je ovakva igra. Moramo to prihvatiti. Kakav će to utjecaj imati na nas? Ne znam, igrači su tužni, sada nam treba vremena da to prevaziđemo i da se vratimo s našim navijačima kod kuće, kazao je Pep Guardiola, koji je prošle sezone u finalu Lige prvaka izgubio od Chelseaja.

U četiri finala Ancelotti je jedino 2005. godine na klupi Milana izgubio od Liverpoola protiv kojega finale ovog puta igra kao trener Real Madrida, momčad kojega je u trima uzastopnim utakmicama (PSG, Chelsea, Man. City) ostvario rijetko viđene preokrete.

Nisu ovako dramatični preokreti u Ligi prvaka novost u životu talijanskog stručnjaka.

Carlo Ancelotti davno je postao akter najvećega preokreta u povijesti finala Lige prvaka upravo u utakmici protiv Liverpoola!

Milan pod vodstvom Carla Ancelottija do odmora je vodio 3:0 pogocima Crespa (39, 44) i Maldinija (1), Liverpool pod vodstvom Rafe Beniteza u nastavku je uspio izjednačiti za samo šest minuta (Gerrard 54, Šmicer 56, Alonso 60) i na kraju pobijediti nakon jedanaesteraca.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.