×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Napoli sanja povijesni uspjeh protiv Chelsea, Real uvjeren u eliminaciju Rusa

Srijeda, 14. ožujka 2012. 09:10 Napisao/la 

Večeras se igraju dvije posljednje utakmice osmine finala Lige prvaka. Chelsea dočekuje Napoli, koji ima prednost iz prve utakmice, dok Real Madrid ugošćuje CSKA, nakon što je prvi susret završio bez pobjednika

Posljednje karte za putovanje među osam najboljih momčadi Lige prvaka podijelit će se večeras. Chelsea na svom Stamford Bridgeu ima zadatak dohvatiti prednost Napolija od 3:1 iz prvog susreta, dok Real Madrid nakon 1:1 u Moskvi, vjeruje kako će na svom Santiago Bernabeu ostvariti rezultat vrijedan prolaska.

CHELSEA - NAPOLI (prva utakmica 1:3)

Ako uspiju eliminirati Chelsea i ostvariti plasman u četvrtfinale Lige prvaka, Vezuv će možda ostati "miran", ali Napulj će - eksplodirati! Ovo je, definitivno, povijesna prigoda Napolija, kluba koji je samo zahvaljujući kontroverznom filmašu, Aureliju De Laurentiisu, stigao ovdje gdje je sada. Taj je filmski režiser Napoli iz Serie C doveo pred vrata raja. Mogu li obraniti 3:1 sa San Paola, mogu li večeras na Stamford Bridgeu nokautirati Chelsea?

- Možemo, ako nećemo razmišljati o prvom susretu i toj prednosti od 3:1. To je jednostavno - zabranjeno! Ovo je, u tome se svi slažemo, super važna utakmica za naš klub. Zato moramo izaći na travnjak i odigrati mušku utakmicu, bez da, ponavljam, razmišljamo o tome kako imamo nekakvu prednost. Igrat ćemo kao da se u Napulju nije igrala prva utakmica, poručio je Walter Mazzarri, trener Napolija, kojem je skinuta suspenzija i koji će večeras moći sjediti na klupi svoje momčad. Na San Paolu ga nije bilo. A tamo je bio Andre Villas - Boas, koji je danas Chelseajeva prošlost. Novi frajer u gradu je Talijan Roberto Di Matteo, koji će protiv svojih sunarodnjaka pokušati "iskopati" četvrtfinale Lige prvaka.

- Di Matteo je, očigledno, donio pomak. Chelsea je dobio posljednje dvije utakmice, protiv Birminghama i Stokea, to je ono što me više brine od taktičkih postavki. David protiv Golijata? Ne, ne bih to tako nazvao. Ovo je samo dokaz da novci i budžet u nogometu nisu sve. Prije sezone je Chelsea, naravno, bio jedan od favorita, a sada smo u ravnopravnoj poziciji. To je ono što me iznimno veseli, jer je Napoli postao "faktor" u Ligi prvaka, zaključio je Mazzarri.

I najbolji strijelac Napolija, sjajni Urugvajac Edinson Cavani, smatra kako prvu utakmicu moraju zaboraviti.

- Dovoljno je sjetiti se utakmice Arsenal - Milan i sve je jasno. Ne smijemo se opuštati, moramo biti pravi svih 90 minuta. Ovo je, zapravo, bitka i za talijanski nogomet. Nažalost, Inter je eliminiran, ali mi bismo, uz Milan, mogli biti predstavnici "calcia" u četvrtfinalu. Ovo je, možda, utakmica karijere za sve nas. Što se mene tiče, imam san; a to je da u Napulju ostavim trag. Nešto poput Maradone ili Carece, priznao je Cavani.

Roberto Di Matteo, koji je "premosnica" na klupi Chelsea, dok Abramovič ne nađe "pravo rješenje", ne razmišlja o vlastitoj sudbini. Uostalom, Talijan rođen u Abruzzu u Chelsea je stigao sada već davne 1996. Osvojio je sa "Bluesima", kao igrač, FA Cup 1997. i Liga kup godinu dana kasnije.

- Ja sam jako, baš jako vezan za ovaj klub. Ovo je velika utakmica, protiv velikog protivnika, mi smo dobili posljednje dvije utakmice, forma raste i vjerujemo kako možemo izboriti plasman u četvrtfinale. Napoli nam, zapravo, može biti prekretnica sezone. Mazzarri? Sjajan trener. Koji s pravom može reći da su oni bliže ukupnoj pobjedi, ali da bi to ostvarili, morat će biti pravi, mi im nećemo dati popust. Ja sam, znate, uvjeren kako smo jači, kako ta prva utakmica na San Paolu ne znači previše. Možemo, naravno da možemo preko Napolija. Napravit ćemo sve da tako i bude, rekao je Di Matteo.

I kapetan Chelsea, John Terry, koji nije igrao prvu utakmicu, zbog ozljede koljena, vjeruje kako će Chelsea slaviti.

- Moramo vjerovati da možemo obaviti posao kako treba. Napoli je dobra momčad, s kvalitetnim igračima, ali mi smo, mislim, jači. Promjena trenera? Čujte, ponekad je i to potrebno, moraš "izazvati sreću". Di Matteo je sjajan, zajedno s njim možemo preskočiti Napoli. Treba nam dobar, žestok početak, najavio je Terry. Koji je usput rekao "riječ, dvije", o navodnim klanovima u svlačionici...

- Ma, to su gluposti. Jednostavno, upali smo u rupu, imali smo problema i to je jedino što je istina. Govorim o rezultatskim problemima. Sve ostalo su špekulacije. Ništa nije bitno, osim našeg plasmana u četvrtfinale. Moramo razmišljati samo o tome.

REAL MADRID - CSKA (prva utakmica 1:1)

Na Santiago Bernabeu večeras stiže CSKA, koji iz Moskve donosi 1:1. Favorit? Favorit je, naravno, Real Madrid, koji je apsolutno jača momčad od CSKA. Ali, svejedno, nitko u Madridu se ne razbacuje bahatim najavama, iako, naravno, svi vjeruju kako će izboriti plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

- Otkad sam ovdje, igrali smo 19 puta u Ligi prvaka i samo jednom smo izgubili, od Barcelone. Dakle, jasno je da imamo moć. Ipak, moramo biti do kraja ozbiljni, moramo odigrati "studioznu" utakmicu, kako ne bismo gostima dopustili eventualnu prigodu za iznenađenje. Ruske momčadi nisu za podcijeniti, to nikako, niti ćemo mi to napraviti. Znaju biti vrlo opasni, ako im dopustiš da se razmašu. Mi, međutim, nemamo namjeru dati im mogućnost da nam naprave probleme, rekao je Jose Mourinho, trener Real Madrida.

Koji je, usput, odbacio naklapanja kako je upravo susret protiv CSKA nešto o čemu će mu ovisiti ostanak na klupi "Kraljeva".

- To nema veze s istinom. Ne, moja budućnost nimalo ne ovisi o ovoj utakmici. Niti eventualna pobjeda u finalu Lige prvaka ne određuje ništa po tom pitanju, to mora svima biti jasno.

NAkon točno 547 dana u sali za novinske konferencije Real Madrida ukazao se i Cristiano Ronaldo. Koji je, baš kao i njegov "šef", uvjeren da će Real zagaziti u četvrtfinale.

- Bit će komplicirano, to nije sporno. Respektiramo CSKA, ali mi smo, ipak, jača, kvalitetnija momčad. Bolji smo i to ćemo dokazati na travnjaku. Mourinho? Ne sumnjajte, ostat će s nama, poručio je Ronaldo.

Rusi u Madrid dolaze svjesni onoga što ih čeka. Pa će tako trener CSKA Leonid Slutski otvoreno priznati:

- Real je favorit. Doma su dominantni, moćni, teško ih je zaustaviti da ne zabiju gol. Mi također moramo probati zabiti, bez da postignemo gol, ne možemo sanjati prolaz u iduću rundu. Ključ? U ovakvim utakmicama svaka minuta je ključna. Ne, ne bojimo se, naš cilj ostaje plasman u četvrtfinale. Mourinho? Mislim da je on odlučio ponuditi medijima drugačiju sliku od onakve kakva ona zapravo jest. Jednom, dok je još vodio Chelsea, sreli smo se i razgovarali. Bio je vrlo otvoren, spreman dijeliti ideje... Znam da nam večeras sprema "pakao", ali spremni smo, tvrdi Slutski.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.