Milan i Real Madrid polufinalisti, Leao tako asistitirao da ni Giroud nije mogao promašiti

Utorak, 18. travnja 2023. 23:05 Napisao/la  SC

Vratari Napolija i Milana obranili kaznene udarce, Real Madrid igrao u Londonu onoliko koliko je potrebno da ostvari cilj

Milan i Real Madrid polufinalisti, Leao tako asistitirao da ni Giroud nije mogao promašiti

Milan i Real Madrid prvi su polufinalisti Lige prvaka.

Milan je zamalo opet pobijedio Napoli nakon dvije uzastopne pobjede iako je neodlučen rezultat na kraju značio kao pobjeda.

Aktualni prvak eliminirao je budućega talijanskog prvaka prije svega vrlo dobrom igrom u obrani, Napoli u prvom dijelu nije uputio ozbiljan udarac u vrata.

Osimhen ni jednom nije ni zaprijetio sve do 93. minute, kada je izjednačio udarcem glavom i minutu prije kraja sudačke nadoknade vratio aktivni rezultat.

Prekasno!

U 21. minuti Leao je iznudio kazneni udarac, Rui je nespretno naletio na napadača Milana.

Meret je obranio Giroudov udarac s bijele točke.

U 28. minuti nakon okomitog ulaska milanske momčadi u završnicu Giroud je ostao sam ispred Mereta u boljoj prilici nego kada je izvodio kazneni udarac, vratar Napolija nogom je uspio skrenuti loptu.

Giroud bi postao tragičar Milana da nije bilo Leaa!

Sjajni portuglaski napadač u 43. minuti krenuo je u kontru sa svoje polovice igralište, prošao je kraj trojice igrača Napolija u silovitom trku, ušao u kazneni prostor slijeva i tako odigrao da ni Giroud nije mogao promašiti sa 7 metara - 0:1.

U drugom dijelu Napoli je nastavio dominirati u posjedu lopte, nastavilo se igrati pretežito na polovici Milana, koji je iskazao vrhunsku organizaciju u zadnjem bloku.

Jedino je Kvaratškelia u igri jedan na jedan nekoliko puta probio lijevu stranu, ali bez završnice budući da je Calabria imao podršku suigrača u čuvanju najopasnijega igrača Napolija.

U 80. minuti Tomori je u klizećem startu nespretno igrao rukoma nakon Di Lorenzova ubačaja, Maignan je obranio Kvaratškelijin udarac s bijele točke, Napoli je propustio priliku vratiti se u utakmicu.

NAPOLI: Meret, Di Lorenzo, Rrahmani (74 Ostigard), Jesus, Rui (34 Olivera), Ndombele, Lobotka, Zielinski (74 Raspadori), Politano (34 Lozano), Kvaratškelia, Osimhen

MILAN: Maignan, Calabria, Tomori, Kjaer, Hernandez, Tonali, Krunić, Diaz (59 Messias), Bennacer, Leao (84 Saelemaekers), Giroud (68 Origi)

Napoli - Milan 1:1 (0:1) (Osimhen 90+3/Giroud 43)
* u zagradi rezultat prve utakmice

Real Madrid iskazao je protiv Chelsea znane odlike vrhunske momčadi, koja igra onoliko koliko je potrebno da ostvari cilj.

Imao je Chelsea na Stamford Bridgeu inicijativu oko sat vremena, pokušavali su igrači londonskog kluba pronaći slabu točku u obrani, dočekali su na kraju prvoga dijela veliku priliku.

U sudačkoj nadoknadi Cucurella je ostao sam na petercu slijeva, Courtois je vrhunskom reakcijom sačuvao mrežu, zaslužio je čestitke suigrača.

Na početku drugoga dijela Chelsea je nastavio pritiskati, Kante i Havertz ozbiljno su zaprijetili prije nego što je Real Madrid kaznio riskantnu igru domaćina.

U 58. minuti sjevnula je kontra, Rodrygo je prvo pobjegao desnom stranom od sredšta igrališta, odigrao na drugu stranu i dotrčao do druge vratnice, Vinicius je pravodobno odigrao, Rodrygo je sa 7 metara zatresao mrežu - 0:1.

Od toga trenutka Real Madrid bez većih problema kontrolirao je utakmicu sve dok nije stekao nedostižnu prednost.

U 80. minuti Rodrygo se praktično mogao ušetati s loptom u mrežu da je htio zahvaljujući vrhunski odigranoj akciji na kraju koje je Valverde izašao ispred Kepe prije nego što je kao u malom nogometu gurnuo loptu dvostrukom strijelcu - 0:2.

CHELSEA: Kepa, Chalobah, Silva, Fofana, James, Kante, Fernandez (67 Sterling), Kovačić, Cucurella (67 Mudryk), Gallagher (67 Joao Felix), Havertz (77 Mount)

REAL MADRID: Courtois, Carvajal (82 Fernandez), Militao, Alaba, Camavinga, Valverde, Kroos (76 Ceballos), Modrić, Rodrygo (81 Asensio), Vinicius Jr., Bezema (71 Tchouameni)

Chelsea - Real Madrid 0:2 (0:2) (Rodrygo 58, 80)
* u zagradi rezultat prve utakmice

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.