Manchester City - Barcelona: Pellegrini se ne boji španjolskog stroja, Pique tvrdi kako je Barcelona kvalitetnija

Ponedjeljak, 17. veljače 2014. 15:46 Napisao/la  SC

Mi smo ipak Barcelona, velika momčad. Znamo kako igra Manchester City, budući da je isti sustav igre Pellegrini forsirao i dok je bio trener Villarreala, rekao je Barcelonin Gerard Pique. 

Nakon šezdeset i devet dana na male ekrane vratit će se najelitnije europsko nogometno klupsko natjecanje. Liga prvaka se nastavlja prvim susretima osmine finala, a čast da nastave europsku sezonu u utorak od 20.45 sati imat će Manchester City i Barcelona, odnosno Bayer Leverkusen i PSG. Bit će to dva vrlo zanimljiva ogleda, a veću pažnju privlači onaj između debitanta u drugom krugu nadmetanja, Manchester Cityja i španjolske Barcelone, lanjksog polufinalista Lige prvaka. Zanimljivo će biti vidjeti kako će se na Etihadu domaćin postaviti u odnosu na poznatu 'tiki-taku', hoće li arapski novac ustuknuti pred katalonskim strojem...

Kod engleske momčadi vraćaju se Fernandinho i Nasri, koji je ušavši s klupe u subotnjem ogledu FA Kupa protiv Chelseaja i zabio pogodak, no i dalje Manuel Pellegrini i dalje ne može računati na usluge Sergia Aguera. 

Strateg Manchester Cityja u najavi susreta najavljuje spektakle:

- Bit će to dvije velike utakmice. Nemamo se razloga bojati Barcelone, znamo da smo dobri i kvalitetni te da u tom tonu dočekujemo Messija i njegovo društvo, kazao je Pellegrini.

S druge strane, stoper španjolskog prvaka Gerard Pique ponavlja da je Barcelona skup izvanrednih pojedinaca koji se na terenu jako dobro slažu.

- Mi smo ipak Barcelona, velika momčad. Znamo kako igra Manchester City, budući da je isti sustav igre Pellegrini forsirao i dok je bio trener Villarreala. Motivirani smo i sigurni u svoju kvalitetu, kaže Pique.