Luiz Adriano: Novi rekorder Lige prvaka do sada je bio poznat po nečuvenoj nekorektnosti

Srijeda, 22. listopada 2014. 10:12 Napisao/la  SC

 Luiz Adriano nesportski je postigao pogodak kada su igrači Shaktara u duhu fair-playa vratili loptu momčadi Nordsjællanda nakon prekida

Darijo Srna predvodio je Shakhtar u povijesnoj utakmici protiv BATE Borisova u Bjelorusiji. Povijesnoj s više aspekata, pobjeda od čak 7:0 na gostovanju najveća je u klupskoj povijesti.  Brazilac Luiz Adriano postigao je pet pogodaka čime je izjednačio rekord Lea Messija, ali je postavio dva nova rekorda.

Luiz Adriano postao je prvi igrač u Ligi prvaka koji je pet pogodaka postigao na gostovanju i prvi igrač koji je postigao četiri pogotka u jednom poluvremenu.

Inače, Luiz Adriano do sada je široj nogometnoj javnosti bio najpoznatiji po nečuvenoj sportskoj nekorektnosti. U utakmici Lige prvaka odigranoj 2012. godine između Nordsjællanda i Shakhtara, Luiz Adriano je postigao pogodak kada su igrači Shaktara u duhu fair-playa vratili loptu momčadi Nordsjællanda nakon prekida. Luiz Adriano je naivno odglumio da nije shvatio namjeru svojih suigrača, uzeo loptu i postigao kontroverzni pogodak.

Zbog nesportskog ponašanja, UEFA je Brazilca kaznila jednom utakmicom zabrane nastupanja u Ligi prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.