Liga prvaka: Liverpool ostvario plasman u finale velikim preokretom

Utorak, 03. svibnja 2022. 22:57 Napisao/la  SC

U drugom poluvremenu Liverpool je opet demonstrirao fascinantnu moć, postigao je tri pogotka nakon što u prvom dijelu nije uputio udarac u okvir vratiju

Liga prvaka: Liverpool ostvario plasman u finale velikim preokretom

Liverpool se deseti put u klupskoj povijesti plasirao u finale Lige prvaka&Kupa prvaka pobjedom u uzvratnoj utakmici protiv Villarreala.

U drugom poluvremenu Liverpool je opet demonstrirao fascinantnu moć, Jurgen Klopp na teren je poslao rastrčanog Diaza, koji je djelovao kao adrenalin na svoje suigrače.

Postigao je Liverpool u nastavku tri pogotka na stadionu Ceramica, mogao je postići još koji (Jones 81, Salah 88), Kloppova momčad jednostavno je pregazila Villarreal, porazu kojega je veliki doprinos dao vratar Rulli.

Prvi je gol primio kroz noge nakon udarca Fabinha iz zatvorene pozicije, nepotrebno je istrčao u prazno, kada je Mane prvi stigao do lopte koju je na kraju poslao u praznu mrežu za konačnih 3:2.

I nakon Diazova udarca glavom lopta je prošla kroz noge domaćem vrataru, ali je ovog puta strijelac bio preblizu da bi se vratar mogao okriviti za pogodak.

U 86. minuti Capoue je dobio drugi žuti karton, dvostruki asistent izašao je iz igre uz veliki pljesak.

U prvom dijelu Liverpool nije uputio udarac u okvir vratiju, što je podatak koji izgleda nevjerojatno u statistici jedne od najboljih momčadi na svijetu koja je srušila klupski rekord po broju postignutih pogodaka u jednoj sezoni.

Vrhunski je Villarreal zatvarao (među)prostore agresivnom igrom, postigao je dva pogotka i ostavio dojam da može prirediti iznenađenje u utakmici protiv neočekivano usporenog Liverpoola.

A onda se u drugom dijelu pojavio Liverpool koji je ove sezone stigao do svih finala, već je osvojio jedan trofej (Carabao kup) i vodi borbu za prvaka najjače lige na svijetu.

VILLARREAL: Rulli, Foyth, Albiol (79 Aurier), Pau Torres, Estupinan (80 Trigueros), Lo Celso, Parejo, Capoue, Coquelin (68 Pedraza), G. Moreno (68 Chukwueze), Dia (79 Alcacer)

LIVERPOOL: Alisson, A. Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson (80 Tsimikas), Keita (80 Henderson), Fabinho, Thiago (80 Jones), Salah, Mane, D. Jota (46 Diaz)

Uzvratna polufinalna utakmica Lige prvaka: Villarreal - Liverpool 2:3 (0:2) (Dia 3, Coquelin 41/Fabinho 62, Diaz 67, Mane 74)
* u zagradi rezultat prve utakmice

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.