Liga prvaka: U utorak počinje druženje s elitnim nogometnim društvom

Utorak, 17. rujna 2013. 13:44 Napisao/la  SC

Utorak (20.45): Galatasaray - Real Madrid, Manchester United - Bayer Leverkusen, Bayern - CSKA. Real Madrid igra protiv momčadi Fatiha Terima koju predvode Didier Drogba i Wesley Sneijder

Utakmicama u skupinama A, B, C i D u utorak počinje natjecanje u Ligi prvaka, Kao i svake godine, druženje s elitnim nogometnim društvom razvrstanim u 8 skupina traje do kraja prosinca. Sustav natjecanja odavno je poznat, po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine na proljeće počinju razigravati u nokaut-sustavu, kada počinje razdoblje kalkulantskog nogometa. U dijelu natjecanja po skupinama još uvijek se može vidjeti i neka utakmica u kojoj prevladava želja za nadigravanjem. Jesenski dio natjecanja u Ligi prvaka sigurno nije kvalitetniji, ali zna biti zanimljiviji.

U utorak se predstavlja skupina favorita u četirima skupinama, Bayern, Real Madrid, Manchester United, Manchester City, PSG i Juventus. Prema rejtingu klubova, najteži posao među favoritima u prvom kolu trebali imati Real Madrid i Manchester United.

Aktualni engleski prvak na Old Traffordu igra protiv Bayera iz Leverkusena, momčadi koja predstavlja nacionalnu ligu koja je dala finaliste Lige prvaka. Real Madridu na gostovanju u Istanbulu neće biti lako. Momčad Carla Ancelottija na početku sezone još uvijek ne igra na očekivanoj razini, a na drugoj strani je momčad Fatiha Terima koju predvode Didier Drogba i Wesley Sneijder.

Real Madrid u Istanbulu na terenu predvode najbolje plaćeni igrač (Ronaldo) i najskuplje plaćeni igrač (Bale) na svijetu. Gareth Bale nije još fizički potpuno spreman, a Ronaldo u novu sezonu Lige prvaka kreće kao najbolji strijelac. U 12 utakmica prošle sezone, fantastični Ronaldo postigao je 12 pogodaka.

RASPORED,

UTORAK, 20.45

 

Skupina A

Manchester United - Bayer Leverkusen

Real Sociedad - Šahtjor

 

Skupina B

Galatasaray - Real Madrid

Kobenhavn - Juventus

 

Skupina C

Benfica - Anderlecht

Olympiacos - PSG

 

Skupina D

Bayern - CSKA

V. Plzen - Manchester City

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.