Liga prvaka: Sparta i Partizan ispali, Legia ponizila Celtic, Zenit i Salzburg očekivano prošli

Srijeda, 06. kolovoza 2014. 22:55 Napisao/la  SC

Malmo je uspio proći nakon neugodnog poraza u Pragu, Partizan nije uspio slomiti bugarski Ludogorec, Celtic doživio dva opasna poraza od poljske Legije.

Uzvratni susreti trećeg kola Lige prvaka ponudili su mnoštvo zanimljivosti. Bilo je napeto u Beogradu gdje je prolazak u završnu rundu kvalifikacija izborio bugarski Ludogorec. Bugari su najprije brzopotezno poveli, u rasponu od 19. do 22. minute dvaput je pogodio Marcelinho. No onda se na scenu vraćaju domaći i s dva pogotka Skuletića (30, 35) rezultat ostaje poravnat. Ludogorec je prednost pogodaka u gostima nakon 0:0 u prvom susretu uspio sačuvati i proći dalje, na ruku im je išao i crveni karton kojeg je u 41. minuti dobio domaći igrač Trajković.

Bila je ovo večer skandinavskog nogometa u velikoj većini. Osim Aalborga, prošao je i drugi danski predstavnik Kopenhagen. Pobjedom od 2:0 na domaćem terenu protiv Dnipra, Danci su oplodili 0:0 iz prve utakmice. Najveći podvig učinio je švedski Malmo. Nakon poraza u Pragu od Sparte rezultatom 4:2, kod kuće su s 2:0 uspjeli slaviti i također proći na golove u gostima. Ispao je jedino finski prvak Helsinki, nakon gostujućeg poraza na Cipru od Apoela (2:0).

Valja spomenuti ispadanje Celtica. Nakon 4:1 u prvoj utakmici u Varšavi, Legia je slavila i u uzvratu u Glasgowu s 2:0. Očekivano su prošli ruski Zenit, austrijski Salzburg i rumunjska Steaua.

Liga prvaka, 3. pretkolo - rezultati:

Zenit (Rusija) - AEL Limassol (Cipar) 3:0 (0:1)
APOEL (Cipar) - HJK (Finska) 2:0 (2:2)
Malmo (Švedska) - Sparta (Češka) 2:0 (2:4)
Sheriff (Moldavija) - Slovan (Slovačka) 0:0 (1:2)
Besiktas (Turska) - Feyenoord (Nizozemska) 3:1 (2:1)
Steaua (Rumunsjka) - Aktobe (Kazahstan) 2:1 (2:2)
Kopenhagen (Danska) - Dnipro (Ukrajina) 2:0 (0:0)
Salzburg (Austrija) - Karabakh (Azerbajdžan) 2:0 (1:2)
Celtic (Škotska) - Legia (Poljska) 0:2 (1:4)
Partizan (Srbija) - Ludogorec (Bugarska) 2:2 (0:0)

* u zagradi su rezultati prvih susreta

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.