Liga prvaka: Ronaldov hat-trick protiv Šahtara, Mandžukić strijelac na Ittihadu

Srijeda, 16. rujna 2015. 09:45 Napisao/la  SC

Mario Mandžukić zatresao je mrežu Manchester Cityja na Ittihadu, izjednačio rezultat i najavio preokret


Cristiano Ronaldo postigao je tri pogotka protiv Šahtara na Santiago Bernabeu i prekinuo golgeterski post duži do sto dana na madridskom stadionu. U zadnje dvije utakmice Ronaldo je postigao čak osam pogodaka i potvrdio da kralj strijelaca još uvijek vlada nogometnim terenima. Nažalost Šahtara, Ronaldo se vratio u golgetersku formu baš uoči utakmice 1. kola Lige prvaka.

Šahtar predvođen Darijom Srnom odlolijevao je napadima domaće momčadi u prvom dijelu, ali je ipak primio pogodak. Benzema je načeo gostujuću mrežu u 30. minuti. Šahtar je izgubio sve šanse u 50. minuti, kada je sudac Ivan Bebek pokazao Stepanenku drugi žuti karton.

Tri minute kasnije Bebek je pokazao na bijelu točku, kada je lopta u leđa udarila Darija Srnu. Hrvatski sudac pogrešnom odlukom otvorio je Ronaldovu seriju. Dva pogotka iz kaznenih udaraca od kojih je drugi dosuđen pravilno, te još jedan iz igre, Portugalčev je učinak koji podiže ljestvicu optimizma u Madridu.

Loša vijest za Madriđane je da se Bale ozlijedio, u 31. minuti u igru je ušao Mateo Kovačić. Solidno je odigrao utakmicu isto kao i standardno dobri Luka Modrić.

Eduardo je ostao sjediti na klupi Šahtara.


REAL MADRID: Keylor, Carvajal, Ramos (59 Nacho), Varane (46 Pepe), Marcelo, Modrić, Kroos, Isco, Bale (31 Kovačić), Ronaldo, Benzema

ŠAHTAR: Pyatov, Srna, Kucher, Rakitskiy, Azevedo, Fred, Stepanenko, Marlos (74 Kovalenko), Teixeira, Taison (67 Malyshev), Gladkiy (82 Bernard)

Mario Mandžukić zatresao je mrežu Manchester Cityja na Ittihadu, izjednačio rezultat i najavio preokret. Morata je u 81. minuti osigurao Juventusu pobjedu u koju je malo tko vjerovao osim igrača.

Nastavlja se neobjašnjivo loša serija rezultata Manchester Cityja u Ligi prvaka. Trenutačno najbolja momčad Premierlige nije uspjela pobijediti Juventus, koji u Seriji A igra izrazito slabo.

Mandžukić je zbog ozljede morao izaći u 78. minuti.

Skupina A: PSG - Malmo 2:0 (Di Maria 4, Cavani 61), Real Madrid - Šahtar 4:0 (Benzema 30, Ronaldo 54-11m, 63-11m, 81)

Skupina B: Wolfsburg - CSKA Moskva 1:0 (Draxler 40), PSV - Manchester United 2:1 (Moreno 45, Narsingh 57/Depay 41)

Skupina C: Galatasaray - Atletico 0:2 (Griezmann 18, 25), Benfica - Astana 2:0 (Gaitan 51, Mitroglou 62)

Skupina D: Manchester City - Juventus 1:2 (Chiellini 57-ag/Mandžukić 70, Morata 81), Sevilla - Borussia (M) 3:0 (Gameiro 47-11m, Banega 66-11m, Konoplyanka 84)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.