LIGA PRVAKA

Manchester Utd. ispao, Modrić preokrenuo rezultat

Utorak, 05. ožujka 2013. 22:59 Napisao/la  SC

Manchester United - Real Madrid 1:2. Luka Modrić u 66. minuti prekrasnim pogotkom izjednačio rezultat

Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka

MANCHESTER UNITED - REAL MADRID 1:2

 

Stadion "Old Trafford" Gledatelja: 75.000

 

Sudac: Cuneyt Cakir (Turska)

 

Strijelci: 1:0 Sergio Ramos (48'-ag), 1:1 Modrić (67'), 1:2 Ronaldo (69')

 

Žuti kartoni: Evra, Carrick (Manchester United), Arbeloa, Kaka, Pepe (Real Madrid)

 

Crveni karton: Nani (Manchester United 57'-oštar prekršaj)      

 

MANCHESTER UNITED:De Gea, Rafael (87' Valencia), Ferdinand, Vidić, Evra, Carrick, Cleverly (73' Rooney), Nani, Welbeck, (81'A.Young), Giggs, van Persie      

 

REAL MADRID: Diego Lopez, Arbeloa (59' Modrić), Sergio Ramos, Varane, Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, Di Maria (45' Kaka), Özil (71' Pepe), Ronaldo, Higuain 

Nogometaši Real Madrida pobijedili (2:1) su Manchester United na Old Traffordu i ostvarili plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je prva utakmica u Madridu završila rezultatom 1:1. Nakon vodstva domaćina u 48. minuti, rezultat su preokrenuli sudac Cakir i Luka Modrić.

Fantastični ritam bilo je glavno obilježje utakmice dvaju nogometnih divova. Nogometne veličine na terenu (Giggsova 1000. utakmica!) i na klupama (Rooney, Kaka…) slutile su spektakl koji je osujetila važnost utakmice.

Alex Ferguson odlučio je igrati slično kao u Madridu, zgusnuo je središnji blok i kontranapad gradio na brzonogom Welbecku, koji je u svakom ulasku u prazni prostor bio potencijalno opasan. Jose Mourinho nije imao izbora, 1:1 iz prve utakmice natjerali su Real Madrid da priliku traži kroz posjed lopte na postavljenu obranu domaćina.

Petnaestak minuta uvodnog dijela pripalo je Madriđanima, koji su igrom kratkih pasova držali obranu domaćina na iglama iako se ništa konkretno pred vratima De Gee nije dogodilo cijelo prvo poluvrijeme. Čim su se gosti malo potrošili, na vidjelo je počela izlaziti prednost brze transformacije Fergusonova sastava. Manchester United je nekoliko puta munjevito ušao u završnicu.

U 34. minuti van Persie je iskosa snažno odapeo u smjeru vratara Lopeza, koji je odbio loptu do koje je prvi stigao Welbeck. Izostao je precizni udarac u najpovoljnijoj poziciji koju su kroz igru u prvom dijelu priredili domaći igrači. Međutim, najbolju šansu propustili su iz prekida.

U 21. minuti Giggs je ubacio iz kuta, Vidić nadskočio obranu gostiju i udarcem glavom pogodio lijevu vratnicu. Lopta se opet odbila do Welbecka, koji je šalje u kut ravno u vratara Diega Lopeza.

Real Madrid ostavio je bolji dojam nego što je bio djelotvoran. Jedino je nezapaženi Ronaldo u 28. minuti uspio doći u obećavajuću poziciju, u odsutnom trenutku nije dobro prihvatio loptu. Sve ostalo u igri Real Madrida bilo je pod strogom kontrolom Manchester Uniteda.

U nastavku utakmice dogodilo se očekivano. U 48. minuti lopta je desnoj strani kaznenog prostora došla do Nanija, koji odigrava za Welbecka. Napadač Manchester United skreće loptu do Sergija Ramosa, koji instinktivnom reakcijom skreće loptu u vlastitu mrežu – 1:0.

Kada je sve upućivalo da Manchester United suvereno gospodari Old Traffordom pojavio se turski sudac. U 56. minuti Nani je visoko nogom posegnuo za loptom, iza leđa dotrčao je Arbeloa kojega je Nani je slučajno zakačio nogom, a sudac je na opće iznenađenje igraču Manchester Uniteda pokazao izravni crveni karton. Od toga trenutka utakmice je krenula drugim smjerom.

Mourinho je brzo reagirao, u igru ulazi Luka Modrić kojemu je primarni zadatak organizirati pas igru. Uočljivo motivirani Modrić odmah je preuzeo ulogu razigravača, Real Madrid natjerao je domaće igrače da se stisnu u vlastitom kaznenom prostoru. I tko zna do kada bi odlijevali da Modrić nije izveo potez sezone.

U 66. minuti Modrić se oslobodio pratnje i s 18 metara snažnim udarcem pogodio lijevu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu – 1:1. Istoga trenutaka Modrić je isplatio ugovor i Mourinhovo povjerenje.

Tri minute kasnije utakmica je rješena. Higuian se oslobodio pratnje po desnoj strani, uputio prizemno loptu prema drugoj vratnici gdje je uklizao Ronaldo za 1:2. Ronaldo se nije veselio mukama navijača Manchester Uniteda.

Naravno da Manchester United nije odustao ni s desetoricom igrača, u zadnjih dvadesetak minuta igralo se rizično na objema stranama. Domaćini su bili bliže pogotku (Carrik, van Persie 84, Rooney 84, Vidić 90+2) nego gosti (Ronaldo 86, Kaka 89), ali je vratar Diego Lopez nekoliko puta sjajno intervenirao.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.